Dr. Sorin Titus Muncaciu-deputat de Galați – activitatea parlamentară în perioada decembrie 2020-aprilie 2024

de Florian
0 Comentariu 108 views

Doctorul Sorin Titus Muncaciu a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.18 GALAŢI, pe listele Partidului AUR. Alegerea a fost validată la data de 21 decembrie 2020 prin HCD nr.70/2020

Doctorul Sorin Titus Muncaciu este de formație medic ortoped cu multiple specializări în România, la București, dar și în SUA:

În perioada 1972 – 1978, viitorul medic și deputat de Galați Sorin Titus Muncaciu a urmat cursurile Institutului Naţional de medicină şi farmacie „Carol Davila” – Facultatea de Medicină Generală.

În perioada 1978 – 1981, viitorul deputat de Galați a studiat ca Medic intern- medicină generală, la Institutul Naţional de medicină şi farmacie „Carol Davila” – Facultatea de medicină generală din București.

În perioada 1982 – 1985, medicul Sorin Titus Muncaciu a activat ca Medic specialist ortopedie şi traumatologie, la Institutul Naţional de medicină şi farmacie „Carol Davila”, în cadrul programului de rezidenţiat în ortopedie.

În perioada 1998 – 1999, viitorul medic și deputat de Galați a fost Masterand la Healthcare Management, Marymount University, Arlington, VA, Statele Unite

În privința experienței profesionale aceasta este una de excepție în spitale din Constanța, Timișoara și Statele Unite ale Americii.

În perioada 1985 – 1990 a activat ca medic specialist în ortopedie şi traumatologie, medic şef de secţie Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi recuperare Eforie Sud.

În 1991, la activat ca Medic specialist în ortopedie şi traumatologie, Universitatea de medicină – Spitalul Clinic Timişoara.

În perioada 1992 – 1993, la Arlington, VA, Statele Unite, la Foreign medical graduate – first assist, National Hospital for Orthopedics,

În perioada 1993 – 2004, la Arlington, VA, Statele Unite a fost Foreign medical graduate – first assist, Northern Virginia Community Hospital

În perioada 2004 – 2019, la Arlington, VA, Statele Unite, a activat ca Foreign medical graduate – first assist coordonator program de chirurgie robotică, Virginia Hospital Center.

În perioada 2014-2019, medicul Sorin Titus Muncaciu a fost coordonator Foreign Medical Graduate al Programului de Chirurgie robotica „Da Vinci”.

În perioada 1992-1999, medicul Sorin Titus Muncaciu a obținut în SUA o serie de calificări precum: Certified Orthopedic Physician Assistant; Foreign medical graduate – first assist; CPR Certification; Certified Orthopedic Technologist; Healthcare Management Master Deagree, Marymound University, Arlington, Virginia.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu activează în Comisia pentru sănătate şi familie (din februarie 2021) și Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (până în aprrilie 2022)

Deputatul Sorin Titus Muncaciu activează în calitate de Seretat în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu este membru în Comisia parlamentară de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu activează în cadrul Grupului parlamentar pentru combaterea cancerului.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu a fost până în mai 2022, membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE – până în mai 2022.

Din decembrie 2021, deputatul Sorin Titus Muncaciu este membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Din decembrie 2022, este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Japonia. .

Deputatul de Galați Sorin Titus Muncaciu a luat cuvântul în cadrul a 150 de puncte de sumar în 108  ședințe. Dintre acestea, 13  au fost declarații politice.

Medicul Sorin Titus Muncaciu, deputat AUR de Galați are o bogată activitate în teritoriu.

Deputatul Sorin Titus Muncaciu menține legătura cu toți alegătorii din județul Galați. Are o activitate intensă pe rețelele sociale unde promovează patriotismul și valorile naționale, informând alegătorii despre toate evenimentele și personalitățile de valoare națională din istoria românilor.

Iată în acest sens, cea mai recentă postare dedicată Zilei de 1 Mai:

”1 Mai de la Armindeni, Noaptea Walpurgiei, la Ziua Internațională a Muncii
În tradiția românească, ziua de 1 mai era ziua de Armindeni, o zi în care truditorii ogoarelor se rugau la divinintatea vegetației să le protejeze ogoarele și viile de intemperiile naturale. În popor, Armindeni (traducerea slavă a zilei Sfântului Prooroc Ieremia) era apogeul primăverii, de la care începeau să vină căldurile verii. Se spunea că dacă „plouă în mai, se face mălai”, grâul urma să mai aibă cel mult două luni până la seceriș. Viile erau deja tăiate, legate pe araci și săpate, apărând frunzele și florile care vor dezvolta strugurii culeși toamna. Popular, zilei i se mai spunea și „Ziua Pelinului”.
Nu este singura tradiție populară de 1 mai. Germanii stabiliți în Transilvania și Banat nu au uitat faptul că în lumea nordică, noaptea de 30 aprilie/1 mai era Noaptea Walpurgiei.
În acea noapte, vrăjitoarele și spiritele bune se întâlneau noaptea, binecuvântând începutul verii. În amintirea acestui obicei, oamenii obișnuiau să petreacă noaptea în jurul focurilor, să mânânce și să bea, așteptând ivirea verii.
În SUA, la 1 mai 1886, în Chicago, Illinois, muncitorii de la Uzina de Mașini Agricole McKormik au decis să protesteze pentru condiții mai bune de muncă. Reacția autorităților a fost dură (un mort, zece răniți), astfel că la 4 mai 1886 când muncitorii au protestat din nou, în Piața Haymarket, Poliția a deschis focul. O bombă a explodat (nici până azi nu se știe cine a pus acea bombă), ceea ce a provocat și mai multe victime și, implicit o escaladare a violențelor. Au fost operate arestări și condamnări grele la închisoare în rândul organizatorilor grevei de atunci, acuzați de autorități de anarhism.
American Federation of Labour a militat până în 1888 pentru scoaterea din închisoare a greviștilor arestați și a decis ca la 1 mai 1890 să fie o grevă generală a muncitorilor. Obiectivul principal era stabilirea zilei de muncă la 8 ore. La 26 mai 1893, toți greviștii arestați în 1886 au fost grațiați.
Internaționala Socialistă a decis ca data de 1 mai să fie Ziua Muncii. Dorind să arate că există diferențe între sindicatele americane și internaționaliștii socialiști, americanii de la American Federation of Labour au decis să celebreze Ziua Muncii în prima zi de luni a lunii septembrie.
Congresul SUA a decis însă ca la 28 iunie 1894, să fie prima sărbătoare legală în cinstea muncii.
Prima oară, socialiștii români au decis celebrarea „zilei internaționale a celor ce muncesc” la 1 mai 1890.
În Germania nazistă, Adolf Hitler a declarat ziua de 1 mai 1933 zi liberă. El avea în minte, evident și tradiția de Noaptea Walpurgiei, tradiție germanică. Era o sărbătoare a „solidarității și unității poporului german”.
În România interbelică, la 1 mai 1939, la Cinematograful ARO din București, din inițiativa Ministrului Culturii Mihai Ralea, Regele Carol al II-lea a ordonat o manifestare de solidaritate a breslelor cu „Regele și Țara”, a ordonat crearea unei uniuni naționale a breslelor care au mărșăluit pe Calea Victoriei, unde au primit salutul regal din balconul Palatului.
După 23 august 1944, regimul politic instalat a decis ca în fiecare an, ziua de 1 Mai să fie celebrată Ziua Internațională a Muncii. La 2 mai, în fiecare an, se celebra Ziua Tineretului.
Ca medic, sunt pe deplin conștient că lupta înaintașilor de la momentul 1 mai 1886 a făcut ca azi, ziua de muncă cu durata de 8 ore, sănătatea în muncă, asigurările în caz de accidente, recuperarea medicală, programele de refacere și odihnă, învățarea continuă, perfecționarea, instituțiile de creștere și educare a copiilor muncitorilor să devină drepturi imprescriptibile și realități contemporane.
Așadar, dincolo de aceste semnificații, se cuvine să cinstim memoria celor care au luptat pentru respectarea drepturilor muncitorilor și îmbunătățirea legislației muncii. Dincolo de ideologii și interese, munca este cea mai importantă activitate care l-a individualizat pe om de-a lungul existenței sale.”

Deputatul Sorin Titus Muncaciu va candida la alegerile județene pentru mandatul de Președinte al Consiliului Județean Buzău.  Acesta cunoaște foarte bine problematica tradițiilor politice buzoiene după cum se vede în evocarea unui primar de excepție a Buzăului, prezentată pe 12 aprilie 2024:

„Evocare – o legendă a administrației buzoiene: Avocatul și Primarul Stan Săraru
Unele personalități au ajuns să fie identificate cu epoci istorice sau cu localități la dezvoltarea cărora au contribuit. În acest an, pe 2 aprilie, s-au împlinit 39 de ani de la moartea unuia din buzoienii de legendă. Este vorba de Primarul Stan Săraru.
Stan Săraru s-a născut la Râmnicu Sărat, în anul 1898. După ce a absolvit cursurile primare în localitatea natală, cursurile superior și inferior ale liceului le-a urmat la Buzău iar facultatea la București, devenind licențiat în Drept.
Deși sunt unele inadvertențe cronologice, se pare că a intrat în Baroul Buzău în anul 1923.
După un scurt mandat de viceprimar în perioada 1925-1927, Avocatul Stan Săraru devine Primar al Buzăului, la 8 ianuarie 1933.
Liberal de formație politică, Primarul Stan Săraru a spus când a depus jurământul, vorbe memorabile, pe care toți cei care-și asumă să conducă destinele buzoienilor sau să-i reprezinte local, județean sau parlamentar ar trebui să și le pună înrămate pe un perete spre care privesc zilnic:
„Primăria trebuie să aibă nu numai un caracter administrativ, ci și social. Dorim ca buzoienii să-și iubească Buzăul.”
Nu i-a fost ușor să asume frâiele administrației locale buzoiene deoarece România era în 1933 în ultimul an al Marii Crize. Pe fondul revenirii economice, Stan Săraru a reușit să urbanizeze Buzăul (canalizare, trotuare, iluminat public), să construiască actuala piață agro-alimentară, să delimiteze în plan urbanistic spațiul de divertisment-socializare-plimbare de spațiul specific locuințelor.
Orașul Buzău a fost sistematizat pe principii moderne. A construit o baie publică, stadionul orașului, a ajutat social prin cantine și alte forme de protecție socială orașul pe care l-a condus.
Avocatul Stan Săraru nu a mai continuat în administrație după 1937. În 1940, a plecat pe front, în calitate de căpitan artilerist fiind decorat și demobilizat la 28 august 1940.
A continuat să fie avocat până în 1948, când a fost scos din avocatură din cauza faptului că era „burghez”. Acuzase public faptul că în noiembrie 1946 au fost fraudate alegerile (fusese nominalizat de către PNL drept candidat la un mandat de deputat). Până la arestarea sa ca „dușman al poporului” în 1952 (din simpla „vină” că fusese primar în perioada interbelică dar și pentru că își permisese să critice „primele alegeri populare democratice” din noiembrie 1946, probabil și pentru că „luptase cu arma în mână contra Uniunii Sovietice”!), a lucrat la un nou înființat SOVROM (societate mixtă economică sovieto-română), în Constanța în domeniul construcțiilor. A lucrat însă și la Valea Drăganului, la Stâna de Vale și chiar la Ciucea.
A făcut cunoștință din 1952, cu sistemul concentraționar românesc: Aiud, Jilava, Canal. A fost eliberat mai înainte de amnistia generală din 1963-1964 și a fost trimis la București (casa din Buzău i-a fost naționalizată), probabil în contextul micii destalinizări a lui Dej de după 1953 până în 1958. Regimul l-a umilit, lucrând ca magazionier la Fabrica de Conserve „Buftea” și chiar în calitate de încărcător pe camioane la Trustul de Construcții Nr.1 din București.
Abia în anul 1967 revine cumva în sfera juridică. A fost numit, după multiple intervenții ale celor care îl cunoscuseră și erau în măsură să decidă, jurisconsult la o întreprindere din Răcari, Dâmbovița. Astfel, în 1968, a putut să se pensioneze.
Din păcate, cutremurul din 1977 dar și sistematizarea localităților inițiată în anii 80 de către conducerea comunistă a României au afectat orașul Buzău în privința aspectului urbanistic care rămăsese din vremea mandarului de primar al lui Stan Săraru. Astfel, aproape toate casele din zona centrală a orașului au fost demolate, locul lor fiind luat de blocuri.
A trăit restul vieții la București, decedând la 2 aprilie 1985, trupul său fiind incinerat. După Revoluție, fiica sa, doamna Simona Săraru Holder a făcut demersurile pentru ca urna în care era cenușa sa să fie readusă la Buzău, la Cimitirul Dumbrava.
În încheierea acestor modeste rânduri aș menționa faptul că avocatul Stan Săraru a condus ca redactor publicația politică „Mișcarea Liberală” în perioadamai-iulie 1929.
Primar fiind, la 22 decembrie 1935, într-o conferință cu titlul „Buzăul edilitar”, a prezentat ceea ce am putea spune că a reprezentat un fel de testament politico-administrativ de care va trebui să se țină cont acum la aproape 90 de ani de când memorabilele sale cuvite au fost rostite:
„Orașul Buzău trebuie să lase să se degajeze acel aspect estetic care mișcă sufletele și care îmbogățește imaginațiile. Înfrumusețarea unui oraș este o operă de fiecare zi, și înfrumusețarea orașelor noastre interesează într-o mare măsură întreaga națiune”.”

Doctorul Sorin Titus Muncaciu a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului dar și în emisiunile de televiziune, pronunțându-se pentru aflarea adevărului în privința achizițiilor oneroase din pandemie, pentru cercetarea abuzurilor autorităților în pandemie: privarea populației de accesul la medicamente antivirale, forțarea populației să se vaccineze, achiziția nejustificată a zecilor de milioane de doze de vaccinuri care trebuie achitate din banii populației dar care au ajuns la gunoi.

Doctorul Sorin Titus Muncaciu s-a pronunțat vehement împotriva vaccinării anti-Covid 19 la copii. A fost vehement împotriva introducerii abuzive a Certificatului Verde la locul de muncă, a condamnat discriminarea pe criterii abuzive și care nu respectă legislația și Constituția României.

Doctorul Sorin Titus Muncaciu ca medic și ca specialist s-a pronunțat pentru introducerea în farmacii a medicamentelor antivirale și pentru tratarea populației în regim ambulatoriu cu medicamentele antivirale care și-au dovedit eficacitatea în sistemele medicale internaționale în combaterea cu succes a pandemiei Covid-19.

Doctorul Sorin Titus Muncaciu a organizat ca deputat, sub cupola Parlamentului României prima conferință a medicilor care au expus reacțiile adverse produse de vaccinurile anti-covid 19. A adus în Parlament oameni care au suferit vătămări grave din cauza vaccinului anti Covid 19.

Doctorul Sorin Titus Muncaciu a participat la 3 mai 2023, la prima conferință internațională a medicilor la Parlamentului European de la Bruxelles pentru adevărul din timpul pandemiei despre reacțiile adverse ale vaccinului anti- Covid 19.

Acolo a cunoscut mari medici cu renume pe plan mondial care au emis concluzii deosebit de pertinente despre efectele adverse ale vaccinului Covid 19. A obținut promisiunea fermă din partea acestora de a participa la o ediție a acestei conferințe în Parlamentul României.

Deputatul de Galați Sorin Titus Muncaciu a avut 145 inițiativre legislative care se află în diverse stadii legislative. Trei dintre acestea au devenit legi!

1.124/17.03.2021 L251/2021 Propunere legislativă pentru completarea Art.138 şi a Art.178 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ respinsa
definitiv
2. 234/02.06.2021 L93/2021 Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor la comisii
3. 249/07.06.2021 L94/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale respinsa
definitiv
4. 253/07.06.2021 L124/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale respinsa
definitiv
5. 260/09.06.2021 L126/2021 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2016 privind ceremoniile oficiale raport
depus
6. 279/16.06.2021 L162/2021 Propunere legislativă pentru declararea zilei de 28 octombrie ca ”Ziua naţională a familiilor numeroase” la comisii
7. 289/28.06.2021 L171/2021 Propunere legislativă pentru completarea art.4 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 respinsa
definitiv
8. 297/30.06.2021 L170/2021 Propunere legislativă pentru stabilirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 respinsa
definitiv
9. 317/01.09.2021 L529/2021 Propunere legislativă privind unele măsuri de informatizare în domeniul educaţiei la Senat
10. 361/20.09.2021 L135/2021 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor raport
depus
11. 398/27.09.2021 L227/2021 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ la comisii
12. 459/11.10.2021 L368/2021 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal privind unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice prin încurajarea natalităţii prin deduceri personale din venituri salariale retrimis
la comisii
13. 471/18.10.2021 L377/2021 Proiect de Lege privind acordarea voucherelor culturale pentru elevi la comisii
14. 488/18.10.2021 L258/2021 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor raport
depus
15. 504/25.10.2021 L114/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 361 din 26 aprilie 2004, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru modificarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 396 din data de 15 mai 2020, cu modificările şi completările ulterioare respinsa
definitiv
16. 537/02.11.2021 L157/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr.21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă respinsa
definitiv
17. 546/02.11.2021 L395/2021 Propunere legislativă privind interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare raport
depus
18. 584/07.12.2021 L462/2021 Propunere legislativă privind modificarea şi completarea OUG 217/2000 cu modificările şi completările ulterioare la comisii
19. 602/15.12.2021 L495/2021 Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 raport
depus
20. 62/21.02.2022 L563/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată respinsa
definitiv
21. 67/21.02.2022 L516/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European la comisii
22. 69/21.02.2022 L558/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată la comisii
23. 76/28.02.2022 L559/2021 Propunere legislativă privind modificarea şi completarea „Legii nr.259/2021 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” raport
depus
24. 103/14.03.2022 L48/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.123 din 27 mai 2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar raport
depus
25. 119/14.03.2022 L65/2021 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului la comisii
26. 136/21.03.2022 L79/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
27. 143/23.03.2022 L64/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe respinsa
definitiv
28. 144/23.03.2022 L66/2021 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente la comisii
29. 167/05.04.2022 L454/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare Lege 325/2022
30. 204/13.04.2022 L145/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor la comisii
31. 237/04.05.2022 L199/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 90 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic şi înfiinţarea registrului terenurilor degradate ce trebuie împădurite raport
depus
32. 238/04.05.2022 L200/2022 Propunere legislativă pentru modificarea art.60 din Legea nr.46/2008 – Codul Silvic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
33. 239/04.05.2022 L222/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.37 din Legea nr.46/2008 – Codul Silvic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
34. 271/16.05.2022 L163/2022 Propunere legislativă privind asistenţa spiritual-religioasă în spitale şi statutul clerului spitalicesc raport
depus
35. 283/18.05.2022 L191/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat raport
depus
36. 293/23.05.2022 L198/2022 Propunere legislativă privind modificarea şi completarea art.164 din Legea 53/2003 – Codul Muncii, cu privire la stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată la valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent la comisii
37. 298/23.05.2022 L197/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor la comisii
38. 306/25.05.2022 L223/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare la comisii
39. 314/25.05.2022 L245/2022 Propunere legislativă privind implementarea Programului Naţional “Casa noastră” la comisii
40. 318/07.06.2022 L599/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.18, din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare procedura legislativa încetata
41. 319/07.06.2022 L662/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale respinsa
definitiv
42. 357/14.06.2022 L334/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.254 din 19 iulie 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal la comisii
43. 378/20.06.2022 L321/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate respinsa
definitiv
44. 428/29.06.2022 L320/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor la comisii
45. 452/01.09.2022 B587/2022 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.1/2011 e educaţiei naţionale procedura legislativa încetata
46. 470/12.09.2022 L372/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.254 din 19 iulie 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.286 din 17.07.2009 privind Codul penal la comisii
47. 471/12.09.2022 L373/2022 Propunere legislativă privind înfiinţarea Muzeului Regional “Memorialul Golgota Bucovinei” în reexaminare
la Senat
48. 474/12.09.2022 L338/2022 Proiect de Lege pentru modificarea Legea nr.115/2015 şi pentru modificarea art.5 alin.(5) din Legea nr.33/2007 la comisii
49. 486/19.09.2022 L374/2022 Propunere legislativă pentru modificarea anexei nr.1 la Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
50. 496/26.09.2022 L785/2022 Propunere legislativă pentru completarea alineatului 1 al articolului 123 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ respinsa
definitiv
51. 528/26.09.2022 L417/2022 Proiect de Lege pentru modificarea art.7 alin.(151) partea introductivă din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii la comisii
52. 531/26.09.2022 L395/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.19 din Legea nr.46/2008, Codul silvic, privind instituirea unui moratoriu de 10 ani pentru exploatarea limitată a masei lemnoase, pentru consumul intern la comisii
53. 555/04.10.2022 L418/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului republicată la comisii
54. 556/04.10.2022 L502/2022 Propunere legislativă pentru modificarea alineatului (1) al articolului 11 din Legea nr.21/1991 privind cetăţenia română la comisii
55. 584/11.10.2022 L503/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii raport
depus
56. 585/11.10.2022 L504/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.134/2010 republicată, privind Codul de Procedură Civilă, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
57. 587/11.10.2022 L509/2022 Propunere legislativă pentru informarea pacienţilor cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor la comisii
58. 653/24.10.2022 L576/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.109 din Legea nr.208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente la comisii
59. 655/24.10.2022 L578/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 69 din 28 aprilie 2000 a educaţiei fizice şi sportului raport
depus
60. 656/24.10.2022 L579/2022 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.21/1991 a cetăţeniei române la comisii
61. 657/24.10.2022 L580/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ la comisii
62. 658/24.10.2022 L581/2022 Propunere legislativă pentru modificarea art.18 alin.(2) din Legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale la comisii
63. 660/24.10.2022 L583/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.112 din Legea nr.115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali la comisii
64. 666/24.10.2022 L556/2022 Propunere legislativă pentru completarea şi modificarea Legii nr.95/2005 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi a altui act normativ retrimis
la comisii
65. 667/24.10.2022 L557/2022 Propunere legislativă pentru completarea şi modificarea art.154 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a art.224 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, republicată la comisii
66. 668/24.10.2022 L558/2022 Propunere legislativă pentru modificarea art.11 din Legea nr.752/2001 privind organizarea şi funcţionarea Academiei Române raport
depus
67. 673/24.10.2022 L569/2022 Propunere legislativă privind acordarea unui tichet social pentru îngrijirea nou-născuţilor la comisii
68. 676/24.10.2022 L574/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.469 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
69. 688/31.10.2022 L599/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.18, din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare raport
depus
70. 705/07.11.2022 L153/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 la Senat
71. 719/16.11.2022 L650/2022 Propunere legislativă pentru modificarea alineatului (1) al articolului 310 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
72. 736/23.11.2022 L648/2022 Propunere legislativă privind interzicerea utilizării insectelor şi viermilor în alimentaţia umană la comisii
73. 737/23.11.2022 L676/2022 Propunere legislativă pentru modificarea art.91 din Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii la comisii
74. 765/12.12.2022 L711/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ raport
depus
75. 766/12.12.2022 L713/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie la comisii
76. 769/12.12.2022 L654/2022 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.1/2011 a educaţiei naţionale raport
depus
77. 781/19.12.2022 L674/2022 Propunere legislativă pentru aprobarea reorganizarea Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale ”Hidroelectrica” SA şi a Complexului Energetic Oltenia şi înfiinţarea unei societăţi comerciale de producere şi distribuţie a energiei electrice raport
depus
78. 782/19.12.2022 L712/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice raport
depus
79. 16/01.02.2023 L758/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.30 alin.(1) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice la comisii
80. 50/08.02.2023 L757/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 raport
depus
81. 51/08.02.2023 L759/2022 Propunere legislativă pentru stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 raport
depus
82. 52/13.02.2023 L287/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 respinsa
definitiv
83. 69/13.02.2023 L755/2022 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români Lege 162/2023
84. 81/15.02.2023 L773/2022 Propunere legislativă privind reglementarea activităţilor de reconstituire istorică la comisii
85. 87/15.02.2023 L763/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor raport
depus
86. 112/27.02.2023 L803/2022 Propunere legislativă privind comercializarea sării şi a sării iodate la comisii
87. 169/20.03.2023 L83/2023 Proiect de Lege pentru modificarea art.3 lit.a) din Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei Lege 99/2024
88. 170/20.03.2023 L856/2022 Propunere legislativă pentru înfiinţarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România – Banca Agricolă S.A. la comisii
89. 200/27.03.2023 L84/2023 Propunere legislativă privind declararea protopopului Aurel Munteanu drept martir şi erou al naţiunii române
90. 252/03.04.2023 L862/2022 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal la comisii
91. 261/11.04.2023 L126/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
92. 262/11.04.2023 L127/2023 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la comisii
93. 284/24.04.2023 L146/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea OG nr.137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completările ulterioare, republicată la comisii
94. 295/02.05.2023 L165/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale la comisii
95. 347/22.05.2023 L199/2023 Propunere legislativă pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri la comisii
96. 349/22.05.2023 L211/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
97. 368/30.05.2023 L259/2023 Propunere legislativă pentru completarea art.28 – alin.(5) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
98. 423/19.06.2023 L316/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
99. 424/19.06.2023 L317/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
100. 431/19.06.2023 L311/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările şi completările ulterioare, republicată la comisii
101. 446/26.06.2023 L315/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori la comisii
102. 465/28.06.2023 L239/2023 Proiect de Lege privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional al României la comisii
103. 477/04.09.2023 L314/2023 Propunere legislativă privind reglementarea regimului de tranzit a seminţelor şi a materialului săditor prin România şi de modificarea a unor acte normative la comisii
104. 478/04.09.2023 L348/2023 Propunere legislativă pentru modificarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice raport
depus
105. 505/18.09.2023 L347/2023 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi modificarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură Civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
106. 515/18.09.2023 L308/2023 Proiect de Lege pentru completarea Legii nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, precum şi pentru modificarea şi completarea altui act normativ raport
depus
107. 565/09.10.2023 L413/2023 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români raport
depus
108. 632/23.10.2023 L412/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.1 al Ordonanţei de Urgenţă nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc la comisii
109. 761/11.12.2023 L643/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr.85/2003 la comisii
110. 762/11.12.2023 L644/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii petrolului nr.238/2004 raport
depus
111. 790/18.12.2023 L642/2023 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, precum şi pentru modificarea Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul la comisii
112. 791/18.12.2023 L659/2023 Propunere legislativă pentru modificarea art.154, litera e) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal la comisii
113. 792/18.12.2023 L660/2023 Propunere legislativă pentru implementarea programului „Alexandru Pesamosca” la comisii
114. 793/18.12.2023 L661/2023 Propunere legislativă pentru implementarea programului „Ion Ionescu de la Brad” la comisii
115. 807/27.12.2023 L182/2024 Propunere legislativă pentru modificarea art.108 alin.(1) din Legea învăţământului preuniversitar nr.198/2023 şi pentru instituirea unei măsuri tranzitorii procedura legislativa încetata
116. 818/27.12.2023 L641/2023 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii pomiculturii nr.348/2003 retrimis
la comisii
117. 823/27.12.2023 L640/2023 Propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative în materie electorală la comisii
118. 824/27.12.2023 L645/2023 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi a Legii nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război la comisii
119. 50/19.02.2024 L695/2023 Propunere legislativă pentru modificarea articolul 49 din Legea petrolului nr.238/2004 raport
depus
120. 73/26.02.2024 L752/2023 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane în România la comisii
121. 122/11.03.2024 L93/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente la comisii
122. 123/11.03.2024 L100/2024 Propunere legislativă pentru completarea unor acte normative în materie electorală la comisii
123. 124/11.03.2024 L105/2024 Propunere legislativă pentru modificarea anexei nr.1 la Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare la comisii
124. 125/11.03.2024 L96/2024 Propunere legislativă pentru abrogarea art.21 din Legea nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României la comisii
125. 126/11.03.2024 L98/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei la comisii
126. 146/18.03.2024 L99/2024 Proiect de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi la comisii
127. 151/18.03.2024 L94/2024 Propunere legislativă pentru modificarea art.10 alin.(5) din Legea nr.121/2014 privind eficienţa energetică la comisii
128. 152/18.03.2024 L95/2024 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii la comisii
129. 153/18.03.2024 L97/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii la comisii
130. 154/18.03.2024 L101/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.70 din 2 aprilie 2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată la comisii
131. 155/18.03.2024 L102/2024 Propunere legislativă pentru modificarea art.4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru modificarea şi completarea art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică la comisii
132. 156/18.03.2024 L103/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative la comisii
133. 157/18.03.2024 L104/2024 Propunere legislativă pentru modificarea art.V alin.(1) din Legea nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung la comisii
134. 158/18.03.2024 L106/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii la comisii
135. 258/29.04.2024 L208/2024 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere la comisii
136. BP330/30.04.2024 L207/2024 Propunere legislativă pentru aprobarea Programului naţional de conformare a fondului construit existent, aflat în domeniul public sau privat respinsa
de Senat
137. BP974/22.12.2023 Proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor la comisii
138. BP328/30.04.2024 L203/2024 Propunere legislativă pentru completarea art.128 din Legea învăţământului superior nr.199/2023 respinsa
de Senat
139. BP329/30.04.2024 L204/2024 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, pentru modificarea art.77 din Legea nr.253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală respinsa
de Senat
140. L205/2024 Propunere legislativă pentru modificarea articolului 16 din Legea – cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice Comisia sesizată în fond a depus raportul
141. L202/2024 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi completarea altor acte normative în lucru, la comisiile permanente ale Senatului
142. B533/2021 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat Retras de către iniţiator
143. L201/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice Comisia sesizată în fond a depus raportul
144. L206/2024 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive în lucru, la comisiile permanente ale Senatului
145. B547/2021 Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată înregistrat la Senat pt. dezbatere
Deputatul Sorin Titus Muncaciu a adresat de la tribuna Parlamentului 19 întrebări și interpelări:

Întrebarea nr.1219A/21-04-2021

Este iodarea sării pentru consumul uman obligatorie în statele membre ale Uniunii Europene și în Statele Unite ale Americii

Întrebarea nr.1220A/21-04-2021
Ce caracter și gravitate au bolile prin deficit de iod în România, conform normelor de clasificare ale Organizației Mondiale a Sănătății

Întrebarea nr.1221A/21-04-2021
Actele internaționale la care România este parte cu privire la respectarea drepturilor persoanelor ce prezintă tulburări prin deficit de iod. Rolul Organizației Mondiale a Sănătății

Întrebarea nr.1222A/21-04-2021
Baza de date 5G

Întrebarea nr.1223A/21-04-2021
Cadrul legal 5G

Întrebarea nr.1224A/21-04-2021
Există studii privind impactul asupra sănătății al utilizării pe termen lung a tehnologiei 5G

Întrebarea nr.1225A/21-04-2021
Care sunt statele lumii în care se aplică tehnologia 5G

Întrebarea nr.2038A/16-07-2021
Asigurare tratament bolnavi virus hepatic C

Întrebarea nr.2039A/16-07-2021
Reiterarea întrebării parlamentare nr. 1223A privind Cadrul legal 5G

Întrebarea nr.2229A/07-09-2021
Clarificări privind explozia prețurilor la electricitate și gaz

Întrebarea nr.2230A/07-09-2021
Clarificări privind explozia prețurilor la electricitate și gaz

Întrebarea nr.2231A/07-09-2021
Clarificări privind explozia prețurilor la electricitate și gaz

Întrebarea nr.3323A/20-12-2021
Clarificări asupra situației raportărilor cazurilor de COVID-19

Întrebarea nr.3324A/20-12-2021
Clarificări asupra situației raportării reacțiilor adverse în urma vaccinării

Întrebarea nr.3325A/20-12-2021
Clarificări asupra prescrierii ivermectinei în ambulatoriu

Întrebarea nr.3480A/21-01-2022
Clarificări asupra situației persoanelor care au activat în siderurgie

Întrebarea nr.9579A/17-05-2023
Clarificări privind Comisia de Reacții Adverse

Întrebarea nr.9580A/17-05-2023
Clarificări privind vaccinarea împotriva COVID-19

Întrebarea nr.9655A/24-05-2023
Clarificări privind vaccinarea femeilor însărcinate

Deputatul Sorin Titus Muncaciu se implică în Parlament și în teritoriu pentru a duce la îndeplinire mandatul asumat ca parlamentar cu profesionalismul și dăruirea pe care le-a dovedit ca medic în România și în SUA.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.