PROGRAM: Zilele Severinului 2023 – Ediția a XXIX-a

de Redactor Alexandru Razvan
1 Comentariu 7,7K views

21 aprilie22 aprilie23 aprilieÎntre 21 și 23 aprilie 2023, orașul Drobeta Turnu Severin va găzdui cea de-a XXIX-a ediție a Zilelor Severinului, un eveniment plin de culoare și tradiție, ce își propune să celebreze bogăția culturală și istorică a Olteniei. În cadrul acestui eveniment, vizitatorii și localnicii vor avea ocazia să participe la o serie de activități distractive și interesante, pregătite pentru toate categoriile de vârstă.

Manifestările vor începe în data de 20 aprilie, cu o sfântă liturghie prilejuită de hramul Catedralei Episcopale, urmată de deschiderea oficială a Zilelor Severinului, care va avea loc la Palatul Culturii Teodor Costescu pe 21 aprilie.

De-a lungul celor trei zile, programul evenimentului va include o serie de vernisaje, lansări de carte, expoziții, conferințe și spectacole, atât în cadrul Palatului Culturii Teodor Costescu, cât și în alte locații din oraș, precum Biblioteca Județeană I.G. Bibicescu, Castelul de Apă și Sala de Sport a Colegiului Economic “Teodor Costescu”.

Dintre atracțiile programului se numără spectacolele folclorice “Zestrea Mehedințiului”, “Ciuleandra neamului nost'”, “Flori de cântec românesc”, “Dor și drag de Mehedinți” și “Mândră zi de sărbătoare”, care vor aduce pe scenă numeroși artiști și ansambluri folclorice de renume. În plus, la Severin Shopping Center – Carrefour, vor avea loc concerte cu artiști cunoscuți precum Carla’s Dreams, Killa Fonic, Connect-R și Delia.

Pe lângă acestea, Zilele Severinului 2023 vor include și competiții sportive, precum Concursul Național de Tenis de Masă “Trofeul Drobeta”, ediția a XI-a, care se va desfășura în Sala de Sport a Colegiului Național Economic “Teodor Costescu”.

Nu în ultimul rând, copiii și tinerii vor avea parte de activități recreative și educative în zona Crișan, precum ateliere de muzică rock, dansuri populare, jocuri interactive, personaje de poveste, pictură pe față și multe altele.

Zilele Severinului 2023 promit să fie o sărbătoare memorabilă pentru toți cei care vor lua parte la eveniment, contribuind la promovarea culturii și tradițiilor oltenene și la întărirea legăturilor comunității locale.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

1 Comentariu

Alexandru Amoq 21 aprilie 2023 - 17:01

Foarte util.

Răspunde

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.