Sfintele Paști – Învierea Domnului – 5 mai 2024!

de Florian
0 Comentariu 52 views

Hristos le spusese Apostolilor săi că va învia din morți a treia zi de la punerea în mormânt.

Indirect, în Templu, spusese fariseilor si Sanhedrinului că „se va strica Templul acesta și se va ridica la loc a treia zi”. Evident, nu se referea la Templul lui Solomon, fizic ci la Templul corpului!

Mironosițele și-au adus aminte vorbele Lui când au găsit îngerul în mormânt, soldații loviți cu un somn greu nu se ridicaseră.

Hristos S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena, apoi în decursul Săptămânii Luminate, S-a arătat Apsotolului Luca, însoțit de un prieten, Cleopa pe drumul spre Emaus, dar ei și-au dat seama abia după ce s-a făcut nevăzut că vorbiseră chiar cu Iisus Hristos Mântuitorul.

Duminica de după Înviere S-a arătat Ucenicilor, a mâncat un fagure de miere și o bucată de pește, arătând semnul cuielor și coasta străpunsă Apostolului Toma care nu crezuse în Înviere.

Perioada de 40 de zile de la Înviere este perioada în care creștinii se salută cu „Hristos a Înviat –  Adevărat a Înviat!”

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.