Proiecția filmului documentar „Unirea de la 1918” și alte surprize la „Casa Artelor Dinu Lipatti”

de Florian
0 Comentariu 117 views
Casa Artelor Dinu Lipatti organizează vineri, 1 decembrie 2023, de la ora 19:00 de Ziua Națională a României, cea de-a VI-a Ediție.
În debut, va avea loc  Proiecția filmului documentar „Unirea de la 1918” urmată de un Recital Extraordonar „Omagiu lui Dinu Lipatti” susținut de pianistul Horia Maxim, la împlinirea a 73 de ani de la plecarea marelui muzician din această lume.
Poate fi vizitată și  Expoziția permanentă „Familia Lipatti și prietenii”, Audiții cu lucrări celebre din muzica clasică românească,
Filmul documentar „Unirea de la 1918”, realizat de Răzvan Mihai Clipici, directorul componentei Cultură din cadrul Sectorului cultură, pictură și restaurare al Administrației Patriarhale, evidențiază semnificația și importanței acestui moment istoric. În cadrul documentarului sunt dezbătute, pe larg, contextul în care a fost semnat Tratatul de la Trianon și însemnătatea acestuia în procesul recunoaşterii internaţionale a Marii Uniri.
Evenimentul „Omagiu lui Dinu Lipatti”, ediția a VI-a marchează trecerea în eternitate a celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, compozitor și pedagog de geniu (n.19 martie 1917, București – d. 2 decembrie 1950, Geneva).
Supranumit „al doilea Enescu”, Dinu Lipatti a devenit un reper artistic încă din timpul vieții sale și continuă să existe în percepţia publică internaţională ca unul dintre simbolurile Culturii româneşti, alături de George Enescu, Constantin Brâncuşi, Mircea Eliade şi Eugene Ionesco.
Conceptul evenimentului „Ziua Națională a României” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.
Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12.
Partener cultural: TRINITAS TV
Partener media principal: Romantic FM
Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, sportmedia.ro, TRINITAS TV, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.
Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.