UE va impune sancțiuni împotriva a cinci cetățeni ai Moldovei pentru tentativă de lovitură de stat

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 107 views

Uniunea Europeană a decis să impună sancțiuni asupra a cinci persoane din Republica Moldova, inclusiv Marina Tauber, vicepreședintele Partidului Shor, și oamenii de afaceri Ilan Shor și Vladimir Plahotniuc, acuzându-i de tentativă de orchestrare a unei lovituri de stat pro-ruse. Informația a fost făcută publică de portalul EUobserver.

Aceste sancțiuni se vor traduce prin interzicerea accesului celor cinci cetățeni moldoveni pe teritoriul Uniunii Europene, precum și prin înghețarea activelor lor financiare.

Aceste măsuri sunt menite să prevină influența Rusiei asupra situației politice din Republica Moldova, potrivit sursei menționate.

Trebuie amintit că, cu o lună în urmă, se anunța că Uniunea Europeană intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor moldoveni Ilan Shor și Vladimir Plahotniuc, acuzați de tentativă de subminare a guvernului de la Chișinău. România a fost inițiatoarea acestei propuneri, în contextul zvonurilor privind implicarea Federației Ruse în protestele din Moldova.

Este important de menționat că, în anul precedent, Statele Unite ale Americii au aplicat sancțiuni asupra lui Ilan Shor și soției sale, cântăreața rusă Jasmine.

În Republica Moldova s-a afirmat anterior că a fost descoperită o rețea pro-rusă cu scopul de a destabiliza țara.

Serviciile secrete ucrainene au sugerat că obiectivele Federației Ruse, în ceea ce privește agravarea situației din Republica Moldova și Transnistria, ar fi de a distruge atenția de la conflictul din Ucraina și de a arăta poporului rus “succese” aparente.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.