Aproximativ 35.000 de polițiști vor lucra la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 93 views

La ceremonia inaugurală a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, se estimează că vor fi prezenți în jur de 35.000 de polițiști pentru a asigura ordinea, conform unui anunț făcut la o conferință de presă.

Evenimentul, programat pentru 26 iulie, se va desfășura pe râul Sena, care traversează capitala Franței. Organizatorii au preconizat că va fi “cea mai mare ceremonie organizată vreodată în istoria Jocurilor”, cu aproximativ 10.500 de sportivi și 100.000 de invitați cu bilete, plus până la 400.000 de vizitatori care au primit bilete gratuite, precum și numeroși lideri mondiali. Transmisiunea live a evenimentului va fi disponibilă pe 80 de ecrane uriașe, iar în întreaga capitală vor fi instalate sisteme audio de amploare.

Gerald Darmanin, Ministrul francez de Interne, a descris un protocol de securitate de 11 pagini, destinat să protejeze evenimentul împotriva potențialelor amenințări teroriste, atacuri cu drone și alte riscuri. Strategia de securitate include mobilizarea a 35.000 de polițiști în Paris pentru ceremonia de deschidere. Comparativ, forțele de ordine din Londra au mobilizat doar 13.000 de polițiști pentru cea mai mare operațiune de securitate din istorie, înmormântarea regelui Charles al III-lea.

În plus, între 2.000 și 3.000 de angajați ai firmelor private de securitate vor fi, de asemenea, implicați, cu proceduri stricte de screening pentru angajare. “Vom avea standarde de securitate extrem de ridicate pentru cei care vor fi pe terasele inferioare și superioare [ale râului] sau în stadioane, inclusiv gardienii privați”, a declarat Darmanin.

Înainte de eveniment, se vor instala alte 400 de camere de supraveghere pe străzile Parisului, ridicând numărul total de camere la 4.400.

Se așteaptă ca vizitatorii care doresc să obțină unul dintre cele sute de mii de bilete gratuite să se înregistreze în avans pe platforma de ticketing a Ministerului de Interne. Darmanin a subliniat că acest instrument “va fi esențial pentru gestionarea tuturor fluxurilor de turiști și rezidenți din Paris”.

Cei care vor primi bilete gratuite vor avea acces la una dintre cele 20 de zone de pe malurile superioare ale râului, separate de cei care au achiziționat bilete pentru a avea o priveliște mai bună. Podurile vor fi rezervate pentru logistică, echipamente audio și lumini, servicii de urgență, securitate și deținătorii de bilete cu plată.

Prețul biletelor pentru ceremonia de deschidere a ajuns la 2.700 de euro la ultima vânzare, care a avut loc pe 11 mai.

Acest eveniment marchează prima dată când ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice nu se va desfășura într-un stadion, ci va avea loc pe râul Sena. Este un moment istoric în istoria Jocurilor Olimpice și promite să fie o ceremonie de neuitat. Cu un public estimat la peste 500.000 de oameni care vor asista la eveniment, organizatorii se străduiesc să asigure o experiență sigură și memorabilă pentru toți cei prezenți.

Foto: Aurelien Meunier/Getty Images

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.