De ce boală suferea Tina Turner?

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 254 views

Celebrul artist Tina Turner a trecut prin multiple probleme de sănătate de-a lungul vieții sale de 83 de ani, inclusiv o bătălie cu cancerul intestinal și necesitatea unui transplant de rinichi, conform informațiilor oferite de revista People.

La sfârșitul anilor ’70, în 1978, Tina a fost diagnosticată cu hipertensiune arterială. Boala, netratată pentru o perioadă lungă de timp, a condus la un accident vascular cerebral în 2013. În memoriile sale, “My Love Story”, publicate în 2018, artista a mărturisit că acest episod a făcut-o să se simtă incapabilă să mai rămână singură, punând la îndoială faptul că va mai putea dansa sau purta pantofi cu toc în cadrul concertelor viitoare.

În 2016, la trei ani după accidentul vascular, Tina a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Tratamentul recomandat a cauzat diverse reacții adverse, determinând-o să se orienteze către tratamente homeopate. Din nefericire, acestea au înrăutățit starea sa de sănătate, conducând la insuficiență renală.

Tina Turner a avut nevoie de un transplant de rinichi. Al doilea soț al ei, Erwin Bach, a decis să-i doneze unul dintre rinichii săi. Operația realizată în 2017 a avut un rezultat pozitiv, deși Tina a continuat să experimenteze simptome minore, precum greața și amețeala, conform declaratiilor ei pentru Alianța Europeană pentru Sănătatea Rinichilor. Într-o altă lucrare publicată în 2020, “Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good”, artista a povestit despre evoluția sa post-operatorie, declarând că operația i-a salvat viața.

Tina Turner a decedat pe 24 mai, la venerabila vârstă de 83 de ani. Reprezentantul său a comunicat pentru Sky News faptul că Tina a murit în orașul Küsnacht, în apropiere de Zurich, după o perioadă extinsă de suferință.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.