Ucraina și NATO resping condițiile lui Putin pentru începerea negocierilor pentru încheierea războiului

Condițiile propuse de Putin pentru negocieri, criticate de oficialii Ucraineni și NATO

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 74 views

Consilierul șefului Oficiului Prezidențial, Mihail Podolyak, a declarat că condițiile propuse de Putin pentru începerea negocierilor pentru încheierea războiului sunt “o profanare completă” și că nu există nicio dorință în Federația Rusă de a pune capăt conflictului.

Podolyak a scris pe rețeaua de socializare X: „Nu există noi ‘propuneri de pace’ din partea Rusiei. Subiectul Putin a exprimat doar ‘setul standard de agresori’, care a fost deja auzit de multe ori, evidențiind incapacitatea actualei conduceri ruse de a evalua în mod adecvat realitățile”.

El interpretează planul lui Putin ca fiind o încercare de a forța predarea teritoriilor ucrainene, renunțarea la suveranitate și neutralitate, iar ridicarea sancțiunilor ar permite Federației Ruse „refacerea economiei militarizate” și creșterea „provocărilor informaționale în întreaga lume”.

NATO a respins și ea condițiile lui Putin pentru începerea negocierilor de pace. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu consideră propunerea lui Putin pentru Ucraina „pașnică” și că „țările Alianței vor continua să ofere sprijin militar Kievului”.

Contextul propunerilor lui Putin

Astăzi, Vladimir Putin a prezentat condițiile Kremlinului pentru încetarea focului în Ucraina și începerea negocierilor. Războiul din Ucraina este acum la a 842-a zi. Urmărim cele mai recente știri și evenimente cheie din 14 iunie 2024 în actualizarea online.

Reacții oficiale

Reacțiile oficialilor ucraineni și ale NATO reflectă o poziție comună de respingere a propunerilor rusești, subliniind lipsa de sinceritate și dorință reală de pace din partea Kremlinului. Această unitate de viziune între Ucraina și partenerii săi internaționali este esențială pentru continuarea sprijinului militar și politic în fața agresiunii ruse.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.