SBU a reținut un blogger ucrainean pentru scurgeri de date despre transferul echipamentelor occidentale

Administratorul canalului Telegram Supernova, reținut de SBU pentru scurgeri de date militare

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 86 views

Administratorul canalului de Telegram ucrainean Supernova a fost reținut de SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) pentru scurgeri de date despre transferul echipamentelor militare occidentale.

Potrivit publicațiilor, administratorul se află în arest preventiv de două săptămâni, fiind arestat pentru un post cu filmări ale obuzierelor americane M777 care treceau granița cu Polonia. Ultima actualizare pe pagina sa publică a fost pe 5 iunie.

Sursele din organele de drept confirmă reținerea administratorului canalului de Telegram Supernova. „A fost deschis un dosar penal în temeiul articolului 114-2 din Codul penal al Ucrainei privind difuzarea neautorizată a informațiilor despre circulația echipamentelor militare. Sancțiunea articolului prevede pedepse de la trei până la cinci ani de închisoare”, a declarat sursa.

Anchetatorii au constatat că, în perioada de la 21 februarie 2024, pe canalul de Telegram Supernova au fost postate informații despre mișcarea echipamentelor militare. Au fost înregistrate cinci astfel de publicații:

  • 21 februarie 2024: un videoclip cu amplasarea tranșeelor Forțelor Armate ale Ucrainei lângă Zaporojie.
  • 23 februarie 2024: un videoclip cu deplasarea echipamentelor militare din Polonia în Ucraina.
  • 23 aprilie 2024: un videoclip cu vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, care așteptau expedierea către Ucraina în orașul polonez Rzeszow.
  • 26 aprilie 2024: un videoclip cu mișcarea obuzierelor M777.
  • 28 aprilie 2024: un videoclip despre circulația armelor peste granița polono-ucraineană.

Administratorul canalului riscă o pedeapsă de la trei până la cinci ani de închisoare, conform articolului 114-2 din Codul penal al Ucrainei, care vizează difuzarea neautorizată a informațiilor despre mișcările echipamentelor militare.

Această reținere subliniază importanța menținerii securității informațiilor militare în contextul războiului din Ucraina. Scurgerile de date despre mișcările echipamentelor militare pot avea consecințe grave asupra securității naționale și a succesului operațiunilor militare.

Războiul din Ucraina continuă să fie un subiect de actualitate, iar evenimentele și evoluțiile sunt monitorizate îndeaproape.

Foto: ssu.gov.ua

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.