Racheta SpaceX Starship a lui Elon Musk explodează după lansare / Declarația lui Elon Musk după lansare

Scene tensionate în Texas, unde cea mai puternică rachetă construită vreodată de SpaceX a explodat în aer la scurt timp după lansare

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 383 views

Incident neașteptat la Boca Chica, Texas, unde cea mai puternică rachetă spațială construită vreodată de compania SpaceX a explodat în aer la a doua încercare de lansare. Echipa de la sol a trăit momente tensionate, când lansarea a fost oprită cu doar două secunde înainte de finalizarea procesului, urmând ca aprobarea finală să fie primită câteva minute mai târziu.

Odată primită aprobarea, racheta a fost lansată, iar personalul SpaceX, entuziasmat de succesul inițial, a aplaudat și a încurajat performanța tehnologică. Din păcate, bucuria a fost de scurtă durată, deoarece racheta a explodat în aer într-un val uriaș de fum, la scurt timp după lansare.

Momentan, nu se cunosc cauzele exacte ale acestei explozii, dar specialiștii SpaceX investighează incidentul pentru a identifica factorii care au dus la acest deznodământ nefericit. Pe măsură ce informațiile devin disponibile, vom ține publicul informat cu privire la evoluția situației și posibilele implicări ale acestui incident în industria spațială.

Prima reacţie a lui Elon Musk după ce racheta Starship a explodat la câteva minute după lansare

Miliardarul nu pare dezamăgit de explozia navei spațiale și felicită echipa SpaceX pe Twitter, anunțând că următorul test va avea loc în câteva luni.

Fondatorul SpaceX a postat pe Twitter, platforma de social media pe care o deține, un mesaj de felicitare pentru echipa sa: „Felicitări echipei SpaceX pentru un test de lansare emoționant al rachetei Starship!” În ciuda incidentului, Musk anunță deja planuri pentru următorul test, care va avea loc în câteva luni.

„Am învățat o mulțime de lucruri pentru noul test, care va avea loc peste câteva luni”, a declarat miliardarul pe Twitter, însoțindu-și mesajul de câteva capturi de ecran din timpul lansării. Printre acestea se numără și imagini cu sistemul care se desprinde de sol și se înclină în zborul său spre spațiu.

Deși acest test nu s-a încheiat așa cum era de așteptat, optimismul lui Elon Musk și încrederea în echipa sa de la SpaceX arată că spiritul inovator și ambiția de a explora spațiul cosmic nu vor fi afectate de acest incident.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.