David Popovici primește primul său NFT în cadrul colecției „The Generational Circle” realizate de COSR și ICI București

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 307 views

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) colaborează cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI București) pentru a lansa o colecție inovatoare de NFT-uri, numită „The Generational Circle”. Colecția, care cuprinde 119 NFT-uri, celebrează istoria prezenței României la Jocurile Olimpice și a COSR.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat că lansarea acestei colecții reprezintă un pas important în promovarea mișcării olimpice din România, respectând în același timp Agenda 2020+5 a Comitetului Internațional Olimpic.

Înotătorul David Popovici, care a devenit campion mondial la seniori la 100 m liber înainte de a împlini 18 ani, va fi primul sportiv omagiat în cadrul acestei colecții. NFT-ul său, numit „ICONS of the Generational Circle”, face parte dintr-o serie ce onorează personalitățile marcante ale sporturilor olimpice. Popovici a menționat că acest NFT reprezintă o modalitate de a onora eroii săi și de a inspira generațiile viitoare.

Platforma ICI D|SERVICES, unde vor putea fi accesate NFT-urile COSR, va funcționa similar cu o piață NFT deja existentă, oferind securitate, transparență și conformitate pentru scopuri publice și instituționale. Lansarea platformei ICI D|SERVICES marchează un moment important pentru România, evidențiind angajamentul țării în domeniul inovației digitale și al progresului tehnologic în ecosistemele descentralizate emergente de blockchain și Web3.

Sursa foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.