Putin și sultanul Omanului poartă prima lor discuție telefonică

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 141 views

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a purtat o discuție telefonică cu sultanul Omanului, Haytham bin Tarek Al Said. Conform comunicatului de presă al Kremlinului, inițiativa a venit din partea Omanului, marcând primul contact la nivel înalt de când relațiile diplomatice au fost stabilite cu această țară.

„A fost efectuată o analiză detaliată a statului și a perspectivelor de dezvoltare a cooperării ruso-omaneze”, a spus Kremlinul. Sultanul și liderul rus au acordat o importanță sporită dezvoltării cooperării economice și comerciale, precum și punerii în aplicare a proiectelor bilaterale avantajoase, inclusiv în domeniile transportului și logisticii.

Pe lângă aceasta, Putin și Al Said au abordat situația din Orientul Mijlociu și liderul rus l-a felicitat pe sultan și poporul omanez pentru debutul lunii sfinte a Ramadanului.

Este important de menționat că relațiile diplomatice între fosta URSS și Sultanatul Oman au fost stabilite în 1985, iar în 1991, Oman a recunoscut oficial Federația Rusă ca succesor legal al Uniunii Sovietice.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.