Belgia propune interzicerea completă a comercializării automobilelor cu motor termic

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 91 views

Uniunea Europeană ar trebui să mențină planurile de a interzice comercializarea automobilelor cu motor cu ardere internă (ICE) începând cu anul 2035, a afirmat premierul belgian Alexandre de Croo înainte de summitul UE de la Bruxelles.

Un oficial de rang înalt a subliniat că „nu este momentul să ne îndoim”, adăugând că țara are o experiență vastă în tranziția spre transportul electrificat. De Croo consideră această strategie drept cea „corectă” și care nu necesită modificări.

Premierul belgian intenționează să abordeze acest subiect în discuțiile cu cancelarul german Olaf Scholz, în timpul vizitei acestuia în capitala Belgiei.

Anterior, Reuters a relatat despre intenția Comisiei Europene de a revizui proiectul de lege privind interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare cu ardere internă. Se propune ca să se permită excepții doar pentru vehiculele care utilizează combustibili neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Dacă această propunere va fi implementată, ar putea facilita tranziția spre vehicule mai prietenoase cu mediul, fără a forța o interzicere totală a tuturor motoarelor cu ardere internă. Acest lucru ar putea contribui la îndeplinirea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene și ar stimula, de asemenea, dezvoltarea tehnologiilor de combustibili alternativi.

Debatele privind interzicerea mașinilor cu motoare cu ardere internă și introducerea unor excepții pentru vehiculele cu combustibili neutri din punct de vedere al carbonului vor fi cruciale în stabilirea direcției viitoare a politicii europene privind transportul și mediul. Rezultatul acestor discuții ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei auto și a eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.

Se așteaptă ca liderii europeni să discute și să ia în considerare diverse propuneri și argumente înainte de a ajunge la o decizie finală cu privire la viitorul mașinilor cu motoare cu ardere internă în cadrul Uniunii Europene. Aceste discuții vor avea loc în contextul unui interes global crescut pentru mobilitatea durabilă și măsuri mai stricte deprotecție a mediului.

În timp ce unele țări, precum Norvegia și Olanda, au anunțat deja planuri ambițioase de a renunța la mașinile cu motoare cu ardere internă în viitorul apropiat, altele se află într-un stadiu incipient al tranziției spre transportul electric și cu emisii reduse. O abordare coordonată la nivelul UE ar putea asigura o tranziție mai armonioasă și eficientă către un transport mai ecologic.

Industria auto va trebui să se adapteze la aceste schimbări, investind în cercetare și dezvoltare pentru a produce vehicule cu emisii reduse sau nule și pentru a îmbunătăți infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.