Estimare Banca Mondială: Costul redresării Ucrainei, 411 miliarde de dolari

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 64 views

Ucraina are nevoie de 411 miliarde de dolari pentru recuperare, conform unui raport al Băncii Mondiale. Această sumă, care acoperă nevoile de reconstrucție pentru primul an de conflict, reprezintă echivalentul a 2,6 ori PIB-ul anual al țării.

Banca Mondială a majorat estimarea necesarului pentru reconstrucția Ucrainei la cel puțin 411 miliarde de dolari, ținând cont de daunele provocate în primul an de conflict. Această nouă estimare se bazează pe o evaluare comună realizată de Banca Mondială, guvernul ucrainean, Comisia Europeană și ONU și se referă la 2,6 ori PIB-ul proiectat al Ucrainei până în 2022.

Potrivit Băncii Mondiale, pagubele nu au crescut atât de mult pe cât s-ar fi putut aștepta după primele trei luni de conflict. În primul rând, s-a limitat la zonele deja puternic afectate.În plus, unele dintre nevoile țării au fost satisfăcute de guvern cu ajutorul sprijinului internațional.

Banca Mondială a făcut o estimare inițială de 349 de miliarde de dolari în septembrie, bazată pe primele trei luni de conflict.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.