NYT: Kievul a trimis forțe speciale în apropierea Artemovsk-ului, pregătind o contraofensivă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 125 views

Oficialii de la Kiev au fost nevoiți să repoziționeze forțele speciale în apropierea localității Artemovsk (cunoscută și sub numele ucrainean Bakhmut), pe care se bazau pentru a lansa o contraofensivă. The New York Times relatează despre acest lucru, bazându-se pe documente secrete ale SUA despre Ucraina care au apărut pe internet.

Publicația menționează că, deși unitățile de elită s-au angajat în luptă, aceasta a avut consecințe strategice pentru Ucraina. Kievul, aparent, intenționa să își păstreze luptătorii cei mai pregătiți pentru contraofensivă.

Reamintim că joi, s-a aflat că Pentagonul investighează o scurgere de informații clasificate pe internet, referitoare la planurile Statelor Unite și ale NATO de a pregăti Forțele Armate ale Ucrainei pentru o contraofensivă. Conform The New York Times, documentele datează din începutul lunii martie și conțin informații despre aprovizionarea cu arme și numărul de trupe. O zi mai târziu, publicația a relatat că informații secrete legate de Orientul Mijlociu și China au fost, de asemenea, divulgate pe internet.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.