Documente secrete: Grupul Wagner, format din mercenari, a încercat achiziționarea de arme din Turcia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 90 views

Stire rescrisă: Documente dezvăluite de Pentagon arată că agențiile de informații ale SUA erau la curent cu tentativele grupului mercenar Wagner de a achiziționa arme din Turcia, un stat membru NATO, conform Washington Post. Raportul menționează că membrii Wagner s-au întâlnit cu oficiali turci la începutul lunii februarie pentru a „procura arme și echipamente” menite să consolideze prezența grupului în conflictele din Ucraina și Mali. Nu se specifică dacă autoritățile turcești erau informate despre aceste negocieri și dacă acestea au fost încheiate cu succes. Cu toate acestea, „revelația că un partener NATO ar fi putut sprijini Rusia în conflictul său cu Ucraina ar putea avea repercusiuni serioase”.

Grupul Wagner este o organizație paramilitară privată, considerată adesea o companie de mercenari cu legături strânse cu guvernul rus și cu serviciile secrete rusești. Înființat în jurul anului 2014 de către fostul ofițer militar rus Dmitry Utkin, grupul își are numele după pseudonimul său de “Wagner”, inspirat de compozitorul german Richard Wagner.

Grupul Wagner operează în mai multe zone de conflict din întreaga lume, în special în Ucraina, Siria, Libia și Africa, oferind sprijin militar, de securitate și de instruire. Ei sunt cunoscuți pentru a lupta de partea guvernelor sau a grupurilor susținute de Rusia, iar în unele cazuri, sunt implicați în acțiuni de destabilizare sau în operațiuni de natură clandestină.

Pentru că nu sunt oficial recunoscuți de guvernul rus, grupul Wagner funcționează într-o zonă gri, permițând Rusiei să-și mențină o implicare în conflictele internaționale fără a atrage atenția asupra implicării directe a forțelor sale armate. Acest lucru oferă guvernului rus posibilitatea de a nega orice implicare în acțiunile grupului Wagner și de a evita potențialele consecințe diplomatice sau militare.

Grupul Wagner este cunoscut pentru a fi eficient și brutal în acțiunile sale, iar soldații săi sunt adesea recruțiți din rândul forțelor speciale rusești sau din unitățile militare de elită.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.