„Înmulțirea talanților” – Pastorala Duminicii a XVI-a după Rusalii

de Florian
0 Comentariu 52 views

Patriarhul BOR PF Daniel a prezentat Pastorala Zilei, pornind de la Evanghelia Duminicii a XVI-a după Rusalii și anume Înmilțirea talanților.

Anul acesta BOR celebrează Anul Medicilor fără Arginți și Anul Îngrijirii Bătrânilor. Patriarhul Daniel a spus că talantul a devenit în limba română talent și că înmulțirea talanților este lupta omului pentru a fi mai bun.

Pilda Talanților spune că un stăpân și-a chemat trei slugi de nădejde, le-a dat câte un talant, echivalentul a 12 000 drachme grecești de argint, moneda etalon a lumii grecești și Orientului Apropiat. După un an, fiecare dintre ei a venit cu rodul muncii. Primii doi înmulțiseră corect talantul, mărind investiția, în timp ce ultimul îl îngropase. Atuni stăpânul a luat talantul de la cel de al treilea și l-a dat celui ce obținuse mai mult.

Morala este că Dumnezeu nu ne-a învățat să fim egoiști. Talentul nostru trebuie făcut să creeze, nu să fie doar pentru noi.

Sursa foto: Pixa bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.