Gică Hagi a decis să retragă echipa sa din campionat. În urma acestei decizii, Federația Română de Fotbal (FRF) intenționează să introducă în competiție o echipă care a retrogradat recent

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 380 views

Echipa Farul se pregătește pentru o stagiune 2023-2024 solicitantă, având în vedere participarea pe trei fronturi: SuperLiga României, Cupa României și competițiile europene. Pentru a putea face față, echipa are nevoie cu certitudine de un lot amplu, anticipând astfel eventuale accidentări și suspendări, mai ales că numărul meciurilor ar putea depăși 50.

În această conjunctură, Gică Hagi, proprietarul și antrenorul principal al echipei Farul, a luat hotărârea de a retrage echipa secundă, Farul 2, din Liga 3. Acesta este un pas pe care Hagi l-a făcut și atunci când a câștigat titlul cu Viitorul Constanța în sezonul 2016-2017. Clubul a emis un comunicat oficial care confirmă această decizie, unul dintre motivele invocate fiind cel menționat mai sus.

Prin urmare, echipa Farul 2, utilizată de Gică Hagi ca trambulină pentru cei mai promițători tineri de la academie pentru a face trecerea spre fotbalul profesionist, s-a retras din campionatul Ligii 3. În conformitate cu regulamentul, Federația Română de Fotbal va trebui acum să invite o echipă care a retrogradat în Liga 4 pentru a ocupa locul lăsat liber de Farul 2.

”Echipa secundă a clubului, Farul II, nu va mai participa în ediția 2023-2024 din Liga a 3-a.

Decizia a fost luată în urma programului foarte încărcat pe care echipa de seniori a clubului îl va avea în noul sezon.

Astfel, campioana României va fi angrenată în trei competiții în sezonul 2023-2024, campionat, cupe europene si Cupa României, iar pentru acest lucru este necesar un lot numeros, din care vor putea face parte și actuali jucători ai echipei secunde.

De asemenea, grupele de juniorii de la Liga de Tineret si U17, acolo unde din păcate nu s-a mai reușit câștigarea titlului în ultimii doi ani, reprezintă o altă prioritate a clubului, care va avea în continuare ca obiective noi trofee naționale și o nouă participare în Youth League”, a anunțat Farul Constanța.

În acest nou sezon, care debutează în iulie cu Supercupa României, împotriva echipei Sepsi, și cu dubla manșă împotriva echipei Sheriff Tiraspol din Liga Campionilor, se așteaptă ca Gică Hagi să promoveze mai mulți tineri fotbaliști, mai mult decât a făcut-o în sezoanele anterioare. Acești tineri, crescuți și formați la academia proprie, vor avea astfel oportunitatea să se afirme în fotbalul profesionist.

Trebuie să subliniem faptul că, în sezonul trecut, echipa Farul 2 a fost la un pas de a avansa în Liga 2. În urma unui meci crucial disputat împotriva echipei CS Tunari, deși echipa Farul 2 a câștigat prima manșă cu scorul de 3-1, a pierdut returul cu 4-0, fapt ce a dus la promovarea echipei CS Tunari în Liga 2.

Procesul de promovare în Liga 2 este unul destul de complicat: echipele care ocupă prima poziție în cele 10 serii din Liga 3 se înfruntă în semifinale cu echipele clasate pe locul al doilea. Doar echipele învingătoare în cele cinci finale obțin dreptul de a evolua în divizia a doua.

La finalul sezonului trecut din Liga 3, au reușit să avanseze în Liga 2 echipele Ceahlăul Piatra Neamț, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandria, CSM Reșița și CS Tunari.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.