Inundații Severe în Zaragoza – Video

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 156 views

Un deluviu de precipitații și grindină a devastat provincia Zaragoza, inclusiv capitala, în după-amiază zilei de joi, 6 iulie.

Într-o perioadă de mai puțin de o oră, s-au adunat până la 54,2 litri/m² de apă în unele zone ale orașului, provocând inundarea unei șosele principale și a altor căi de acces. Ca urmare, multe persoane au fost nevoite să rămână în mașinile lor, ceea ce a necesitat intervenția echipelor de pompieri și a celor de salvatori submarini.

Deși ploaia a fost intensă, nu au fost raportate accidente sau vătămări corporale. Primăria Zaragoza a menționat că vremea nefavorabilă a avut un impact semnificativ în tot orașul, întrerupând serviciile de tramvai și determinând redirecționarea multor linii de autobuz.

Zona cea mai afectată a fost în preajma centurii a treia, în apropierea zonei cunoscute sub numele de Barranco de la Muerte. Multe persoane au fost prinse în mașinile lor, ceea ce a creat “momentumuri deosebit de dificile”.

Sursele au descris pentru agenția de presă EFE diversele metode pe care echipele de salvare le-au utilizat. Acestea au cuprins de la folosirea funiilor până la operațiuni de salvare verticale realizate cu scara automată a pompierilor.

A fost, de asemenea, desfășurat un vehicul de teren de dimensiuni mari, folosit în mod normal pentru combaterea incendiilor de pădure, pentru a ajunge la locurile în care oamenii erau blocați. Salvările din vehicule au inclus și publicul din zona Los Enlaces.

Echipele de servicii ale Ecociudad, responsabile cu gestionarea infrastructurii de salubritate și aprovizionare, au fost la datorie pentru a răspunde incidentelor.

Semafoarele au fost dezactivate din cauza penei de curent. Polițiștii locali au preluat reglementarea traficului în punctele unde panourile de semnalizare au fost oprite. Acestea au inclus zonele inundate de pe Avenida Ciudad de Soria și Caminos del Norte.

Alte zone ale orașului s-au confruntat cu inundații după ce frunzele au fost antrenate în sistemul de canalizare de către apele învolburate, rezultând blocarea și revărsarea acestuia. Ploile torențiale au fost însoțite de vânturi care au atins viteze de până la 92 km/h.

Au fost raportate daune cauzate de furtună la locuințe, spații și subsoluri din Cuarte de Huerva și Burgo de Ebro. Opt persoane, inclusiv patru copii, au fost evacuate preventiv din două locuințe din cauza intrării apei.

Guardia Civil a anunțat întreruperea circulației pe A23 la Km 274 în direcția Teruel. Ca urmare, în zonele afectate au fost trimise forțe din cadrul Securității Cetățenești și ale Grupului de Trafic.

În Paniza, agricultorii au declarat că au pierdut integral recolta de anul acesta din vițe de vie, dat fiind că grindina mare a căzut și a provocat daune semnificative fructelor, conform rapoartelor de pe larazon.es.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.