Estonia va crește cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 153 views

În Estonia, partidele din coaliția guvernamentală au semnat sâmbătă un acord prin care se angajează să majoreze cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB. Această informație a fost anunțată de postul public de radio și televiziune ERR.

În prezent, cheltuielile pentru apărare constituie 2,8% din PIB.

Noul acord, convenit între Partidul Reformist, Eesti 200 și Partidul Social Democrat, subliniază că evoluțiile geopolitice recente plasează Estonia în cea mai dificilă situație de securitate de la Al Doilea Război Mondial. În acest context, în următorii patru ani, bugetul pentru apărare va fi majorat la 3% din PIB.

Se preconizează că principalele cheltuieli ale Estoniei vor fi direcționate către dezvoltarea sistemelor de apărare aeriană multi-nivel, incluzând protecția împotriva dronelor, sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune și creșterea stocurilor de muniție. De asemenea, sunt planificate măsuri pentru susținerea industriei de apărare, inclusiv crearea de companii specializate în producția de muniție, arme și vehicule aeriene fără pilot (UAV-uri).

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.