Cod portocaliu de ninsori în Brașov: zeci de copaci doborâți și deszăpezire neîntreruptă în ultimele 36 de ore

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 121 views

Ieri, peste 50 de arbori și crengi au fost îndepărtați din cauza căderilor provocate de greutatea zăpezii. Echipele de intervenție au lucrat până după miezul nopții și au revenit în această dimineață pentru a continua operațiunile.

Odată ce ninsorile s-au oprit, activitatea de deszăpezire a fost eficientă, chiar și în interiorul cartierelor. Totuși, zăpada grea și abundentă a cauzat prăbușirea a zeci de arbori și crengi peste trotuare, străzi, rețele electrice, clădiri și grădinile blocurilor. Echipele de intervenție au acționat în peste 40 de zone afectate, îndepărtând 50 de arbori și crengi mari.

În dimineața aceasta, echipele răspund la sesizări și estimează că vor efectua zeci de intervenții suplimentare. Au fost formate echipe care verifică arborii și arbuștii încărcați și în pericol să se rupă, îndepărtând zăpada.

Ieri, de la ora 4:00, 40 de utilaje de deszăpezire au acționat pe străzile principale, cele în pantă, pe rutele de transport public și în zonele unde funcționează unități medicale, școli și instituții de intervenție. După oprirea ninsorii, echipele au intrat în interiorul cartierelor, iar în această dimineață condițiile de circulație au fost bune pe majoritatea străzilor.

În prezent, 12 utilaje de deszăpezire continuă să acționeze în zona Șchei și pe străzile secundare din cartiere. În ultimele 24 de ore, au fost utilizate 280 de tone de material antiderapant, iar stocul municipalității este de aproximativ 1.500 de tone.

În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte 3 au deszăpezit drumul spre Poiană în perioadele cu ninsoare abundentă. Având în vedere condițiile meteo, autoritățile reamintesc cetățenilor să utilizeze anvelope de iarnă și să curețe mașinile înainte de a porni la drum. De asemenea, se recomandă folosirea transportului în comun în locul autoturismelor personale.

Potrivit legii, persoanele fizice și juridice din Brașov au obligația să curețe trotuarele în dreptul proprietăților pe care le dețin. Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Autoritățile încurajează cetățenii să rămână în alertă și să raporteze orice situații periculoase provocate de arborii sau crengile căzute. De asemenea, au transmis un apel către comunitate pentru a se implica în acțiunile de curățare a zonelor afectate, întrucât colaborarea între cetățeni și echipele de intervenție poate accelera procesul de deszăpezire și curățare.

În plus, Primăria Brașov a anunțat că se va evalua starea arborilor și a vegetației din întreg orașul, pentru a preveni situații similare în viitor. Acest demers va implica o colaborare strânsă între autorități, specialiști în domeniu și operatorii care se ocupă de întreținerea zonelor verzi.

În același timp, se lucrează la identificarea și repararea eventualelor avarii la rețelele electrice și de încălzire cauzate de arborii căzuți. Echipele de intervenție colaborează cu furnizorii de energie și utilități pentru a soluționa rapid aceste probleme și a limita impactul asupra locuitorilor.

Pentru a ține la curent cetățenii cu evoluția situației, Primăria Brașov va furniza actualizări periodice prin intermediul site-ului oficial, canalelor de social media și comunicatelor de presă. Locuitorii sunt îndemnați să urmărească aceste surse de informare pentru a fi informați în mod corect și la timp.

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Braşov

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.