Datoria națională a Ucrainei s-a ridicat la 98 de miliarde de dolari

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 79 views

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a anunțat miercuri pe Telegram că datoria publică a Ucrainei a ajuns la peste 98 de miliarde de dolari. Conform datelor furnizate de Kiev, în 2023 datoria publică ucraineană va atinge 106% din PIB-ul național. Agenția internațională de consultanță Fitch Solutions estimează un procent chiar mai mare – 135% din PIB.

Totodată, deficitul bugetar al Ucrainei în 2022 a atins deja 20% din PIB, adică 38 de miliarde de dolari. Experții Fondului Monetar Internațional și ai Uniunii Europene susțin că Kievul are nevoie de 3-5 miliarde de dolari pe lună în asistență externă pentru a menține funcționarea guvernului. În Statele Unite, această sumă este estimată la 8,5 miliarde de dolari pe lună.

Zakharova susține că, din cauza situației financiare dificile, conducerea Ucrainei nu este interesată să pună capăt ostilităților, deoarece atunci nu numai asistența financiară externă va înceta, dar și împrumuturile contractate vor trebui rambursate.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.