Poliția israeliană arestează peste 350 de persoane pe Muntele Templului din Ierusalim

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 70 views

Miercuri, poliția israeliană a anunțat arestarea a peste 350 de indivizi care s-au baricadat în mod violent pe Muntele Templului din Ierusalim în timpul nopții. Printre cei arestați la Moscheea Al-Aqsa se aflau bărbați mascați, aruncători de pietre și artificii, precum și persoane suspectate de profanarea moscheei, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției citat de televiziunea israeliană i24NEWS. Incidentul a avut loc în apropierea mijlocului lunii sfinte musulmane Ramadan, în timp ce evreii se pregătesc de sărbătoarea Paștelui, care începe miercuri seara.

Potrivit poliției, tineri delincvenți mascați au adus artificii, bâte și pietre în moschee și s-au baricadat cu violență înăuntru, folosind bare de fier, dulapuri și alte obiecte din interiorul moscheei. Aceștia au atacat forțele de poliție cu pietre și artificii, provocând rănirea a doi polițiști la picioare. Persoanele arestate au fost transportate la centrul de investigații și interogatoriu din zona Ierusalimului pentru audieri.

După eliminarea protestatarilor, poliția israeliană a părăsit Muntele Templului și moscheea a fost curățată de urmele de vandalism. Rugăciunea musulmană Fajr, care are loc înainte de răsărit, a avut loc conform planificării, cu participarea unui număr semnificativ de credincioși. Cu toate acestea, au izbucnit noi tulburări după rugăciune, iar poliția a intervenit și în acest caz.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.