CJ Dolj va include culele de la Brabova și Cernătești în Patrimoniul UNESCO!

de Florian
0 Comentariu 201 views

Reecent, Consiliul Județean Dolj a reușit să reabiliteze și să transforme în structuri muzeale exterioare ale Muzeului Olteniei culele din Brabova și Cernătești. Muzeul Olteniei are trei structuri fundamentale: istorie-arheologie, etnografie-folclor și științe naturale.

Culele Izvoranu-Geblescu și Cernătești au fost restaurate prin două proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Cele două priecte au avut o valoare cumulată de  aproximativ un milion de euro. Fndurile au fost accesate de Consiliul Județean Dolj, în parteneriat cu Primăria Brabova și Primăria Cernătești, scrie presa doljeană.

Șeful CJ Dolj, Cosmin Vasile a declarat:

„Singurele două cule din Dolj, care au mai putut fi salvate de la degradare, ar putea intra în patrimoniul UNESCO după ce au fost reabilitate de Consiliul Județean Dolj. Este inițiativa pe care am anunțat-o astăzi, în cadrul evenimentului de inaugurare a celor două monumente istorice, inițiativă pentru care avem deja sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe și a unor înalți diplomați. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în demersul nostru de a recupera patrimoniul cultural și istoric al județului, de la cei care au scris proiectul pentru a accesa fondurile europene necesare, până la cei care au pus conceptul nostru în practică și la cei care au fost astăzi prezenți la spectacolul inaugural. Angajamentul Consiliul Județean Dolj este acela de a pune în valoare istoria și valorile acestui județ, de a ne așeza pe harta țării cu obiective reprezentative și de a ne impune în rândul celor care folosesc fondurile europene pentru revitalizarea satului românesc. De mâine, vă așteptăm să descoperiți farmecul vremurilor de odinioară și poveștile neștiute ale construcțiilor fortificate din Brabova și Cernătești! Ne vedem la cule!”

Sursa foto: Radio Oltenia Craiova

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.