Casa lui Amza Pellea din Băilești a fost restaurată!

de Florian
0 Comentariu 76 views

Născut la 7 aprilie 1931, la Băilești, Dolj, Amza Pellea a fost unul dintre cei mai mari actori ai României și cel mai mare actor oltean. Nemuritor în rolul unui unchi al său Nea Mărin, pe care l-a reînviat pentru publicul românesc, Amza Pellea a făcut teatru și film în cele mai înalte moduri.

A jucat inițial personaje negative, dar apoi, grație lui Sergiu Nicolaescu a fost distribuit în roluri istorice: Decebal, Mihai Viteazul. A jucat în filme istorice, de acțiune, comedii, drame, filme social-politice.

Casa sa din Băilești era de mulți ani într-o stare destul de problematică. Fiica sa, actrița Oana Pellea s-a străduit să îi păstreze memoria tatălui ei, reușind ca să propună Consiliului Județean Dolj să restaureze casa în care Amza Pellea s-a născut.

Practic, mâine 7 aprilie, când marele Amza ar fi împlinit 93 de ani, casa sa memorială, restaurată, va putea fi vizitată. Dacă o mai fi niște zaibăr de anul trecut, prin butoaiele și beciurile oltenilor, n-ar strica să se închine câte un pahar în memoria celui mai popular oltean din toate timpurile!

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.