Când este ziua poliției Române?

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 138 views

Articolul 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 desemnează data de 25 martie ca Ziua Poliției Române.

Alegerea acestei date are legătură cu simbolul creștin al Bunei Vestiri, prezent pe primul steag al Marii Agii și preluat pe drapelul actual al Poliției Române.

În 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției de atunci) drapelul pe care era brodată sigla Steagului Agiei. Alături de siglă, se găsește o ghirlandă de aur în care este ilustrată Maica Domnului, în fața îngerului care îi aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Sursa informatii: politiaromana.ro si Facebook Politia Romana.

Buna Vestire, cunoscută și sub numele de Anunțarea Mariei sau Blagoveștenie, este o sărbătoare creștină ce marchează momentul în care Arhanghelul Gavriil i-a adus vestea Fecioarei Maria că va concepe și va naște un fiu, pe Isus Hristos, prin intervenția Duhului Sfânt. Sărbătoarea are loc pe 25 martie, la nouă luni înainte de Crăciun, când se celebrează nașterea lui Isus.

Buna Vestire este o sărbătoare importantă în tradiția creștină, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici și protestanți. Aceasta celebrează momentul în care Dumnezeu a ales-o pe Maria să devină mama Mântuitorului și, în același timp, subliniază rolul ei esențial în planul divin de mântuire a omenirii.

În unele culturi, Buna Vestire este asociată cu obiceiuri și tradiții specifice, cum ar fi mersul la biserică, rugăciuni și cântări dedicate Fecioarei Maria, dar și cu pregătirea unor mâncăruri tradiționale sau petrecerea timpului în familie.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.