Ce trebuie să faci dacă ai o asigurare RCA la Euroins? Aproximativ 2,8 milioane de clienți Români!

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 101 views

Aproape 2,8 milioane de români cu asigurări auto RCA active la Euroins, precum și persoanele prejudiciate de liderul RCA a cărui faliment a fost solicitat de ASF în instanță, vor avea posibilitatea de a solicita imediat rambursarea primelor și compensarea daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în urma publicării deciziei ASF în Monitorul Oficial. Totuși, plățile vor fi efectuate într-un plafon de 500.000 de lei per contract de asigurare.

La finalul lunii ianuarie 2023, Euroins România deținea 2,76 milioane de polițe RCA în vigoare, conform datelor furnizate prin intermediul site-ului HotNews.ro.

Polițele existente vor rămâne valabile pentru o anumită perioadă, însă problemele cele mai serioase ar putea să apară pentru persoanele prejudiciate în cazul unui accident implicând un șofer asigurat la Euroins.

EQYNews.ro va explica în continuare ce trebuie să cunoască toți clienții și persoanele afectate de Euroins, în conformitate cu legislația și experiența altor falimente majore RCA, cel mai recent fiind cel al City Insurance.

Ce trebuie să facă Romanii care au asigurare la Euroins?

Primul demers legal după anunțul ASF de vineri este publicarea deciziei autorității de supraveghere în Monitorul Oficial.

Imediat după această etapă, clienții și persoanele afectate de Euroins vor avea un interval de 60 de zile în care Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate efectua plăți către clienți (pentru restituirea sumelor rămase din prima RCA achitată) sau persoanele prejudiciate RCA de către această companie, într-un plafon de 500.000 de lei per contract de asigurare.

Clienții Euroins care doresc restituirea primei trebuie să rezilieze polița RCA la Euroins și, cu dovada de la firma de asigurări, să depună cererea de restituire a banilor la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Polițele RCA ale Euroins vor fi valabile până la momentul în care instanța hotărăște deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins. Odată luată această decizie în instanță, efectul imediat constă în încetarea de drept a tuturor polițelor Euroins într-un termen de 90 de zile.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.