UE planifică alocarea a până la 500 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini producătorii de muniție

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 183 views

Uniunea Europeană va investi între 300 și 500 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini producătorii de muniție din bugetul blocului, conform declarațiilor Comisarului European, Thierry Breton, într-un interviu acordat Bloomberg. Aceste fonduri se adaugă la cele două miliarde de euro convenite la începutul acestei săptămâni de miniștrii de externe și de apărare și vor face parte dintr-un plan mai amplu de creștere a capacității de producție de apărare în UE. În plus, UE intenționează să ofere Ucrainei un milion de cartușe de artilerie în cursul anului viitor, iar această decizie va fi aprobată la summitul de două zile al liderilor UE de la Bruxelles.

Programul include și achiziționarea comună de muniție și rambursarea prin Fondul European de Pace a ceea ce statele membre trimit din stocurile lor de muniție către Ucraina. În cadrul summitului, liderii UE vor discuta și opțiuni pentru alte 3,5 miliarde de euro pentru Fondul European de Pace, dar multe țări au întrebări despre cum vor fi aceste fonduri utilizate.

„Ne vom ocupa doar de muniția pe care o pot obține partenerii și aliații noștri dacă o vor de la noi, dar nu și Ucraina”, a spus Radev

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.