Aproape 800.000 de oameni s-au înscris în Coreea de Nord pentru a lupta împotriva SUA, conform declarațiilor oficialilor.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 139 views

Coreea de Nord afirmă că aproximativ 800.000 dintre cetățenii săi s-au înscris voluntar pentru a se alătura sau a se reînrola în forțele armate naționale pentru a lupta împotriva SUA, potrivit ziarului de stat nord-coreean, Rodong Sinmun, care a publicat știrea sâmbătă.

Aproximativ 800.000 de studenți și muncitori au manifestat vineri, în întreaga țară, dorința de a se înrola sau a se reînrola în armată pentru a face față Statelor Unite, a relatat Rodong Sinmun.

Ziarul a susținut că entuziasmul crescător al tinerilor de a se alătura armatei demonstrează voința de nezdruncinat a tinerei generații de a eradica fără milă „maniacii războiului” care încearcă să distrugă prețioasa lor națiune socialistă și de a realiza cu succes marea cauză a reunificării naționale, fiind totodată o manifestare clară a patriotismului lor ardent.

Afirmația Coreei de Nord vine în contextul în care țara a lansat joi racheta balistică intercontinentală Hwasong-17 (ICBM), în semn de protest față de exercițiile militare desfășurate între Statele Unite și Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat ICBM-ul în mare, în zona dintre Peninsula Coreeană și Japonia, cu doar câteva ore înainte ca președintele Coreei de Sud să plece spre Tokyo pentru a participa la un summit în care s-au discutat modalități de a contracara amenințarea nucleară nord-coreeană.

Rachetele balistice nord-coreene sunt interzise în baza rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea rachetei a atras critici din partea guvernelor de la Seul, Washington și Tokyo. Sursa informatii: reuters.com

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.