Aproape 800.000 de oameni s-au înscris în Coreea de Nord pentru a lupta împotriva SUA, conform declarațiilor oficialilor.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 84 views

Coreea de Nord afirmă că aproximativ 800.000 dintre cetățenii săi s-au înscris voluntar pentru a se alătura sau a se reînrola în forțele armate naționale pentru a lupta împotriva SUA, potrivit ziarului de stat nord-coreean, Rodong Sinmun, care a publicat știrea sâmbătă.

Aproximativ 800.000 de studenți și muncitori au manifestat vineri, în întreaga țară, dorința de a se înrola sau a se reînrola în armată pentru a face față Statelor Unite, a relatat Rodong Sinmun.

Ziarul a susținut că entuziasmul crescător al tinerilor de a se alătura armatei demonstrează voința de nezdruncinat a tinerei generații de a eradica fără milă „maniacii războiului” care încearcă să distrugă prețioasa lor națiune socialistă și de a realiza cu succes marea cauză a reunificării naționale, fiind totodată o manifestare clară a patriotismului lor ardent.

Afirmația Coreei de Nord vine în contextul în care țara a lansat joi racheta balistică intercontinentală Hwasong-17 (ICBM), în semn de protest față de exercițiile militare desfășurate între Statele Unite și Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat ICBM-ul în mare, în zona dintre Peninsula Coreeană și Japonia, cu doar câteva ore înainte ca președintele Coreei de Sud să plece spre Tokyo pentru a participa la un summit în care s-au discutat modalități de a contracara amenințarea nucleară nord-coreeană.

Rachetele balistice nord-coreene sunt interzise în baza rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea rachetei a atras critici din partea guvernelor de la Seul, Washington și Tokyo. Sursa informatii: reuters.com

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.