Coreea de Nord prezintă într-un videoclip cea mai recentă lansare de rachetă ICBM

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 211 views

Coreea de Nord a anunțat că lansarea de joi a fost cea mai mare rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17 (ICBM), efectuată în cadrul unui exercițiu menit să demonstreze „o atitudine fermă de ripostă” față de manevrele militare în desfășurare între SUA și Coreea de Sud, conform presei de stat.

Fotografiile publicate vineri de presa oficială a țării îl înfățișează pe Kim Jong Un urmărind lansarea alături de fiica sa și prezintă imagini din spațiu, aparent capturate de o cameră montată pe rachetă.

Hwasong-17 este cea mai recentă și avansată rachetă balistică intercontinentală (ICBM) dezvoltată de Coreea de Nord. Deși informațiile despre această rachetă pot fi limitate din cauza secretului în jurul programului nord-coreean de rachete, se cunosc câteva detalii:

  1. Dimensiuni și capacitate: Hwasong-17 este considerată a fi cea mai mare și mai puternică rachetă ICBM a Coreei de Nord. Ea este un vehicul de lansare spațial (SLV) convertit, cu un design similar celui al rachetei Hwasong-15, dar cu dimensiuni și capacitate îmbunătățite.
  2. Rază de acțiune: Deși rază exactă de acțiune a rachetei Hwasong-17 nu este cunoscută, se estimează că aceasta ar putea avea o rază de acțiune între 13.000 și 15.000 km. Astfel, racheta ar putea atinge potențial orice țintă din Statele Unite și alte țări de pe glob.
  3. Etape și propulsie: Hwasong-17 este probabil o rachetă cu două sau trei etape, propulsată de motoare cu combustibil lichid. Aceasta ar putea fi echipată cu mai multe ogive nucleare sau un singur vehicul de reintrare, în funcție de capacitatea de transport a rachetei și de obiectivele strategice ale Coreei de Nord.
  4. Testare și dezvoltare: Nu se cunoaște cu exactitate când Hwasong-17 a fost testată pentru prima dată sau cât de avansată este în procesul de dezvoltare. Însă, prezența sa în arsenalul nord-coreean indică faptul că regimul a avut suficientă încredere în tehnologie pentru a o dezvălui public.
  5. Provocări și contramăsuri: Deși Hwasong-17 ar putea reprezenta o amenințare semnificativă pentru Statele Unite și aliații săi, racheta se confruntă cu provocări tehnologice și operaționale, precum precizia, fiabilitatea și capacitatea de a evita sistemele de apărare antirachetă avansate.

În ciuda informațiilor limitate disponibile despre Hwasong-17, racheta evidențiază ambițiile Coreei de Nord de a-și consolida capacitățile nucleare și balistice și reprezintă o preocupare strategică pentru comunitatea internațională.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.