Trump revine pe YouTube și Facebook după o interdicție de doi ani

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 160 views

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a revenit pe YouTube și Facebook vineri, după ce a fost suspendat de pe platformele de socializare care i-au sprijinit ascensiunea politică, ca urmare a atacului asupra Congresului din 6 ianuarie 2021, comis de susținătorii săi.

Postările de pe pagina sa de Facebook și canalul său de YouTube, intitulate “M-AM ÎNTORS!”, prezintă un videoclip CNN care anunță alegerea lui Trump ca președinte în cursa din 2016 împotriva lui Hillary Clinton. Apoi, imaginea se estompează spre un ecran cu mesajul ‘Trump 2024’.

Alphabet Inc a repus în funcțiune canalul lui Trump pe YouTube mai devreme, vineri. Meta Platforms Inc a reactivat conturile lui Trump de pe Facebook și Instagram în cursul acestui an.

Contul său de Twitter a fost restaurat în noiembrie de către noul proprietar al platformei, Elon Musk, însă Trump nu a postat încă pe Twitter.

Trump și-a propulsat improbabila campanie prezidențială din 2016 prin utilizarea rețelelor de socializare. Revenirea sa îi oferă acces la mijloacele principale de strângere de fonduri politice, permițându-i să ajungă la un total de 146 de milioane de urmăritori pe cele trei platforme tehnologice majore, pe măsură ce își pregătește o nouă candidatură pentru președinție în 2024.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui a declarat pentru Fox News Digital în ianuarie că revenirea pe Facebook „va fi un instrument important pentru campania din 2024”.

Fostul președinte și-a fondat propria platformă de socializare numită Truth Social la sfârșitul anului 2021, pe care s-a bazat pentru a comunica cu susținătorii în timpul interzicerii sale de pe Twitter și Meta.

YouTube l-a interzis pe Trump în 2021 pentru încălcarea politicii sale împotriva incitarii la violență, după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul S.U.A., în timp ce Congresul certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.