Ziua Națională se va sărbători la Craiova în mod deosebit! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 184 views

O expoziție dedicată regelui Carol I, un documentar filmat de TVR,  defilarea de 1 Decembrie, un regal folcloric sunt surprizele care-i așteaptă pe craioveni, vineri, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Expoziția va fi organizată la Teatrul Național din Craiova, scrie Gazeta de Sud care notează:

„Începând cu orele 11:30 și 13:30, Teatrul Național din Craiova prezintă o expoziție specială dedicată Regelui Carol I al României. Expoziția cuprinde fotografii, documente istorice și obiecte personale ale Regelui Carol I, oferă o incursiune captivantă în viața și epoca acestui important personaj istoric. Expoziția este adusă la Craiova de la Muzeul Național Peleș, prin proiectul Educăm Împreună.”

Ziua Națională a României, sărbătorită la Teatrul Național Craiova

De la orele 12:30 și 14:30, avea loc  proiecția spectacolului-eveniment „100 pentru România – Teatru Documentar”, dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918. Spectacolul s-a desfășurat  pe esplanada teatrului, în anul 2018 și a fost transmis în direct la TVR, scrie sursa citată.

La parada militară,  vor defila peste 500 de participanţi şi aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul MApN, MAI, SRI, Poliţia Locală, voluntari de la Crucea Roşie şi Centrul Naţional de Educare Canină, dar şi detaşamente şi tehnică militară ale Contingentelor poloneze şi portugheze dislocate în Garnizoana Craiova, a anunțat Primăria Craiova, citată de RRA

Potrivit sursei citate, Parada de Ziua Naţională de la ora 11.00 se va încheia cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României  oferă o altp surpriză în seara zilei de 1 Decembrie, în Piaţa Fraţii Buzeşti, cu începere de la ora 18.00, când se va desfăşura un regal folcloric prezentat de marii artişti ai regiunii Oltenia, arată sursele citate.

Sursa foto: RRA&GdS

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.