VIDEO: Două avioane militare s-au ciocnit în Columbia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 194 views

Două avioane militare A-27 Super Tucano din Columbia s-au ciocnit în timpul unui exercițiu de antrenament la o bază regională, conform rapoartelor Semana, care citează forțele armate ale țării.

Ofițerii Forțelor Aeriene Columbiene efectuau un antrenament în pregătirea paradei din 20 iulie, ca parte a evenimentului Aeronautica, desfășurat în departamentul Antioquia, situat în nord-vestul țării. Unul dintre avioane s-a prăbușit pe pista Apiay, în timp ce celălalt s-a prăbușit la o distanță de 1 km de pistă, în zona Finca Loreto. Ambii piloți au fost ejectați; unul a murit pe loc, iar celălalt a supraviețuit fără a suferi răni grave. La locul incidentului au intervenit unități de pompieri și de salvare.

Pilotul decedat a fost identificat ca fiind colonelul Mario Andres Espinoza. O comisie de inspecție a fost delegată la fața locului de autoritățile columbiene pentru a investiga cauzele accidentului.

Super Tucano este un avion de atac ușor, cu turbopropulsor, utilizat în special pentru a combate traficul de droguri cu avioane cu piston și în lupta împotriva mișcării de gherilă din Columbia.

Într-un incident similar, în noiembrie 2022, două aeronave din timpul Al Doilea Război Mondial – un avion de vânătoare Bell P-63 Kingcobra și un bombardier Boeing B-17 – s-au ciocnit în timpul unui spectacol aerian în Statele Unite, rezultând în moartea a șase persoane.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.