VIDEO: Două avioane militare s-au ciocnit în Columbia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 69 views

Două avioane militare A-27 Super Tucano din Columbia s-au ciocnit în timpul unui exercițiu de antrenament la o bază regională, conform rapoartelor Semana, care citează forțele armate ale țării.

Ofițerii Forțelor Aeriene Columbiene efectuau un antrenament în pregătirea paradei din 20 iulie, ca parte a evenimentului Aeronautica, desfășurat în departamentul Antioquia, situat în nord-vestul țării. Unul dintre avioane s-a prăbușit pe pista Apiay, în timp ce celălalt s-a prăbușit la o distanță de 1 km de pistă, în zona Finca Loreto. Ambii piloți au fost ejectați; unul a murit pe loc, iar celălalt a supraviețuit fără a suferi răni grave. La locul incidentului au intervenit unități de pompieri și de salvare.

Pilotul decedat a fost identificat ca fiind colonelul Mario Andres Espinoza. O comisie de inspecție a fost delegată la fața locului de autoritățile columbiene pentru a investiga cauzele accidentului.

Super Tucano este un avion de atac ușor, cu turbopropulsor, utilizat în special pentru a combate traficul de droguri cu avioane cu piston și în lupta împotriva mișcării de gherilă din Columbia.

Într-un incident similar, în noiembrie 2022, două aeronave din timpul Al Doilea Război Mondial – un avion de vânătoare Bell P-63 Kingcobra și un bombardier Boeing B-17 – s-au ciocnit în timpul unui spectacol aerian în Statele Unite, rezultând în moartea a șase persoane.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.