Peste 700 au fost arestați peste noapte la proteste din Franța

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 59 views

Franța se află în mijlocul unui val de revoltă violentă pentru a cincea noapte consecutivă, după ce un polițist a împușcat și ucis un adolescent de 17 ani, Nael M., într-o suburbie din estul Parisului, Nanterre. În acest timp, au fost reținute 719 de persoane, conform rapoartelor Le Monde, care citează Ministerul de Interne.

În urma acestei escaladări, 45 de ofițeri de poliție au fost răniți, 577 de vehicule și 74 de clădiri au fost incendiate, iar 871 de focuri de drum au fost înregistrate, așa cum a evidențiat Ministerul de Interne.

Aceste revolte au debutat pe 28 iunie, după ce Nael M. a refuzat să se conformeze unui ordin de oprire al poliției rutiere. Polițistul care l-a împușcat a fost arestat și, prin intermediul avocatului său, și-a exprimat regretele față de familia victimei.

Protestele au cuprins numeroase orașe franceze – Paris, Marsilia, Lyon, Strasbourg, și s-au extins chiar și în Belgia. Autoritățile au confirmat un deces survenit pe 30 iunie “în timpul unui act de jaf”. Din 1 iulie, manifestanții au devastat și jefuit peste 200 de supermarketuri, la care poliția a ripostat cu gaze lacrimogene și vehicule blindate. Premierul Elisabeth Born a menționat posibilitatea de a declara starea de urgență în țară, însă președintele Emmanuel Macron a respins această măsură.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.