Ucraina vrea să anuleze transporturile maritime ale Rusiei pe Marea Neagră

de Florian
0 Comentariu 48 views

Oleg Ustenko, consilier economic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski,  într-un amplu interviu pentru Politico, că Ucraina ar dori să distrugă complet capacitatea Rusiei de a naviga pe Marea Neagră.

Oficialul de la Kiev a declarat:

„Tot ce mişcă ruşii încoace şi încolo pe Marea Neagră sunt ţintele noastre militare valide.”Această poveste a început cu Rusia blocând coridorul de cereale, ameninţând că ne va ataca navele, distrugându-ne porturile”, a spus Ustenko. “Infrastructura noastră maritimă este atacată în mod constant”.

Președintele Zelenski a ieșit și el cu o declarație, citată de Reuters și preluată de Pro TV a cărei formulare specială a fost: „rușii vor avea 0 nave”. Evident, trebuie să privim cu rezervă aceste declarații pentru că Rusia are submarine în Marea Neagră, are o flotă de sprijin în Marea Caspică, iar Ucraina nu mai are acces momentan decât la Portul Odessa, riscând să devină țară terestră și non-dunăreană, ceea ce ar lovi puternic în economia sa:

„”Dacă Rusia continuă să domine Marea Neagră, în afara teritoriului său, blocând sau trăgând din nou asupra noastră, lansând rachete asupra porturilor noastre, Ucraina va face acelaşi lucru. Aceasta este o apărare justă a oportunităţilor noastre, a oricărui coridor. Nu avem atât de multe nave. Dar ei ar trebui să înţeleagă clar că, la sfârşitul războiului, vor avea zero nave, zero”!

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.