Taiwan achiziționează 400 de rachete antinavă din SUA pentru a contracara pericolul chinez

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 285 views

Taiwan a anunțat în 2020 intenția de a achiziționa rachete antinavă Harpoon terestre, produse de Boeing, în cadrul planului său de modernizare a forțelor armate. La 7 aprilie, Pentagonul a comunicat un contract în valoare de 1,17 miliarde de dolari pentru 400 de rachete antinavă, fără a preciza cumpărătorul.

Conform Reuters, Taiwanul va achiziționa până la 400 de rachete Harpoon lansate de pe teren din Statele Unite, pentru a face față unei amenințări crescânde din partea Chinei. Informația provine de la Bloomberg News, care citează conducătorul unui grup comercial și persoane familiare cu situația.

La 7 aprilie, Pentagonul a anunțat contractul în valoare de 1,17 miliarde de dolari pentru cele 400 de rachete antinavă, fără a dezvălui cumpărătorul și menționând că producția va fi finalizată până în martie 2029. Bloomberg afirmă că Taiwanul este cumpărătorul în cauză.

Pentagonul nu a comentat direct tranzacția, dar a afirmat: „SUA oferă Taiwanului echipamente și servicii de apărare necesare pentru a-i asigura o capacitate adecvată de autoapărare”.

În 2020, Taiwan a menționat intenția de a achiziționa rachete antinavă Harpoon terestre, produse de Boeing, ca parte a strategiei sale de modernizare militară.

Interogat cu privire la această informație, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Taiwan, Sun Li-fang, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă obișnuite că ministerul a furnizat anterior detalii despre achiziție, adăugând că este „încrezător” că înțelegerea va evolua conform planului.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.