Sibienii care investesc în panouri fotovoltaice vor beneficia de scutirea impozitului pe locuințe în 2024

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 39 views

Consiliul Local din Sibiu a decis să acorde scutiri de impozit pe clădiri pentru proprietarii care investesc în surse de energie regenerabilă, precum panourile fotovoltaice. Această măsură, care va fi aplicată începând cu anul 2024, vizează atât clădirile noi, cât și cele reabilitate destinate locuințelor.

Scopul acestei inițiative este de a stimula sibienii să adopte tehnologii ecologice de producere a energiei electrice, contribuind astfel la reducerea costurilor cu energia și promovarea independenței energetice.

Ionuț Ghișe, consilier USR, a subliniat importanța investițiilor în panouri fotovoltaice: “Sibienii trebuie să fie încurajați să investească acum în sisteme de panouri fotovoltaice pentru a simți o scădere a cheltuielilor cu energia electrică în iarna viitoare. Mai mult, ei trebuie motivați să devină prosumatori, ca un prim-pas către independența energetică.”

Această măsură de scutire a impozitului pe clădiri pentru proprietarii care optează pentru surse regenerabile de energie reprezintă un pas important în încurajarea utilizării energiei verzi și a protecției mediului în Sibiu și în întreaga țară.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.