Sfântul Silvestru, Papă al Romei -31 decembrie

de Florian
0 Comentariu 88 views

Noaptea de Revelion este pentru catolici, Reveillon de Saint-Silvestre. Ulterior, celebrarea Revelionului s-a extins în secolul XIX în toată Europa și peste Ocean.

Inițial Reveillon se făcea de Crăciun. Papa Silvestru al Romei a fost cel care a primit de la împăratul Constantin cel Mare dreptul de folosință al Palatului Laterano și Basilicii Sfântului Ioan de Laterano, construită peste un vechi cimitir pe care Constantin a fost de acord să fie mutat.

Papa Silvestru este așadar, al doilea papă după Sfântul Petru, ca importanță. El este cel care a primit dreptul de a folosi colina Vaticanului. Acest act, alături de donația regelui franc Pepin cel Scurt pentru Papa Ștefan al II-lea constituie pilonii apariției Statului Papal în Roma, apoi în Italia.

Papei Silvestru i se mai atribuie și construirea Basilicii Sfântul Pavel din Afara Zidurilor. Papa Silvestru este considerat, cel care l-ar fi botezat pe Constantin cel Mare. Totuși, Papa Silvestru a murit la 31 decembrie 335. iar Constantin s-a botezat pe 20 mai 337, botezul fiind oficiat de un preot arian. Constantin a dorit să se boteze fix înainte de moarte, pentru a intra curat în împărăția lui Dumnezeu.

Tradiția veghei de noapte, vigiliei nopții Sfântului Silvestru s-a transformat în petrecerea modernă de Revelion.

Sursa foto: Pax et Bonum

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.