Rusia asigură Finlanda și Suedia că nu reprezintă o amenințare în contextul aderării lor la NATO.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 162 views

Joi, Rusia a emis asigurări că nu constituie o “amenințare” pentru Finlanda și Suedia, două țări care doresc să se alăture NATO, dar cărora li s-a blocat până acum aderarea de către Turcia.

Miercuri, Helsinki a anunțat că Turcia și președintele său, Recep Tayyip Erdogan, au luat o decizie cu privire la aderarea Finlandei, după aproape un an de blocaj, cu toate acestea, nu a fost anunțată încă nicio dată oficială pentru această decizie.

„Am deplâns în repetate rânduri această orientare către aderare a Finlandei şi Suediei, am spus de mai multe ori că Rusia nu este în niciun caz o ameninţare pentru aceste ţări”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

„Ele nu ne-au ameninţat niciodată, aşa că nu suntem o ameninţare pentru ele şi nu putem decât să regretăm” ambiţia lor de a se alătura Alianţei nord-atlantice, a mai declarat Peskov jurnaliştilor.

Extinderea NATO la granițele sale este considerată de Rusia o amenințare directă. Candidaturile Suediei și Finlandei sunt consecința directă a ofensivei ruse în Ucraina, iar Helsinki și Stockholm consideră acest lucru o amenințare majoră la adresa securității europene din partea Moscovei, potrivit AFP.

Cu toate acestea, Turcia, al cărei acord este indispensabil pentru aderarea acestor două țări la NATO, a refuzat să ratifice momentan cele două candidaturi.

Finlanda, o țară vecină cu Rusia, a încercat să mențină o politică de neutralitate și de bună vecinătate cu Moscova până în prezent. În același timp, Suedia a adoptat, de asemenea, o politică de nealiniere.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.