Rusia asigură Finlanda și Suedia că nu reprezintă o amenințare în contextul aderării lor la NATO.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 66 views
Dmitri Peskov

Joi, Rusia a emis asigurări că nu constituie o “amenințare” pentru Finlanda și Suedia, două țări care doresc să se alăture NATO, dar cărora li s-a blocat până acum aderarea de către Turcia.

Miercuri, Helsinki a anunțat că Turcia și președintele său, Recep Tayyip Erdogan, au luat o decizie cu privire la aderarea Finlandei, după aproape un an de blocaj, cu toate acestea, nu a fost anunțată încă nicio dată oficială pentru această decizie.

„Am deplâns în repetate rânduri această orientare către aderare a Finlandei şi Suediei, am spus de mai multe ori că Rusia nu este în niciun caz o ameninţare pentru aceste ţări”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

„Ele nu ne-au ameninţat niciodată, aşa că nu suntem o ameninţare pentru ele şi nu putem decât să regretăm” ambiţia lor de a se alătura Alianţei nord-atlantice, a mai declarat Peskov jurnaliştilor.

Extinderea NATO la granițele sale este considerată de Rusia o amenințare directă. Candidaturile Suediei și Finlandei sunt consecința directă a ofensivei ruse în Ucraina, iar Helsinki și Stockholm consideră acest lucru o amenințare majoră la adresa securității europene din partea Moscovei, potrivit AFP.

Cu toate acestea, Turcia, al cărei acord este indispensabil pentru aderarea acestor două țări la NATO, a refuzat să ratifice momentan cele două candidaturi.

Finlanda, o țară vecină cu Rusia, a încercat să mențină o politică de neutralitate și de bună vecinătate cu Moscova până în prezent. În același timp, Suedia a adoptat, de asemenea, o politică de nealiniere.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.