Dereck Hogan: Este un moment crucial în regiune. Nivelul de cooperare și coordonare cu România trebuie să fie pe măsură.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 120 views

Marți seara, asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan, a declarat că “suntem la un moment crucial în regiune” și că nivelul de cooperare cu România trebuie să fie pe măsură.

În cadrul unei întâlniri cu mai mulți jurnaliști desfășurată la reședința ambasadorului SUA în România, Hogan a subliniat că în ultima rundă a Dialogului Strategic România-SUA, oficialii din cele două țări s-au concentrat asupra progresului realizat de la invazia Rusiei în Ucraina și asupra măsurilor care urmează să fie luate în următorul an în domeniile securității, economiei și energiei.

Dereck Hogan a mai subliniat faptul ca s-au desfășurat deja întâlniri de înalt nivel, inclusiv cu vicepreședintele SUA, prima doamnă și secretarul de stat Blinken, în timp ce altele sunt în pregătire și ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil. Consider că suntem pe o cale foarte bună în ceea ce privește cooperarea pe fiecare nivel și suntem într-un moment crucial în regiune, astfel încât nivelul de coordonare și colaborare trebuie să fie pe măsură.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.