România și Moldova au semnat un protocol de colaborare în domeniul turismului

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 252 views

Republica Moldova și România au încheiat un acord de colaborare în vederea formării unui grup de lucru comun format din experți în turism. Acesta a fost semnat de Ministerul Culturii din Republica Moldova și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului din România, în cadrul primei zile a expoziției internaționale de turism Tourism & Travel Expo, ce are loc la Moldexpo, conform informațiilor furnizate de Știri.md și IPN.

Scopul grupului de lucru este de a stimula cooperarea dintre instituțiile oficiale de turism ale ambelor țări, pentru a impulsiona relațiile turistice și a crește schimburile între vizitatori. Acesta va facilita promovarea turistică bilaterală prin schimbul de materiale, informații publicitare și acțiuni de promovare.

„Este remarcabil faptul că în anul 2022 Republica Moldova a înregistrat creșteri ale principalilor indicatori statistici privind turismul intern, având un spor cu 56 % față de anul precedent. Asta, în condițiile în care țara noastră a fost în situația să primească refugiați din țara vecină, să-i adăpostească în casele și pensiunile turistice, să demonstreze că suntem o țară mică, dar cu inimă mare. Așa am ajuns să ne cunoască o lume întreagă și să vrea să ne viziteze”, a declarat Sergiu Prodan pentru un site de stiri din Moldova.

„Menirea noastră, a miniștrilor care gestionează domeniul turismului de o parte și alta a Prutului, este de a găsi soluții pentru eliminarea barierelor legislative, care să ne permită realizarea unui scop comun: promovarea unitară a destinației turistice România – Republica Moldova”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului din România.

Sursa foto: facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.