Reuters: Arabia Saudită plănuiește noi reduceri de producție de petrol ca parte a acordului OPEC+

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 65 views

Arabia Saudită se angajează să efectueze noi tăieri în producția de petrol în contextul unui acord extins OPEC+, cu scopul de a contracara scăderea prețurilor petrolului și o creștere a surplusului de ofertă.

Discuțiile oficiale ale grupului OPEC+ au fost amânate cu peste șase ore duminică, în timp ce membrii examinau nivelurile de bază pentru producție, care stabilesc reducerile și cotele de producție, conform unor surse citate de Reuters. Conform a două surse distincte din cadrul OPEC+, grupul pare să fie înclinat spre a conveni asupra unei revizuiri a politicii pentru anul 2023 și să implementeze tăieri suplimentare în 2024, dacă vor fi stabilite noi niveluri de bază pentru producția membrilor săi. Momentul la care vor începe tăierile în producție din partea Arabiei Saudite nu este încă stabilit.

Între timp, cei mai influenți membri ai OPEC și cei mai mari producători de petrol din țările Golfului, conduși de Arabia Saudită, au încercat să convingă țări africane cu producție sub medie, cum ar fi Nigeria și Angola, să-și stabilească ținte de producție mai realiste, potrivit surselor. “Discuțiile cu producătorii africani se dovedesc a fi complexe”, a menționat o sursă OPEC+. În același timp, Emiratele Arabe Unite urmăresc un nivel de referință mai ridicat pentru a reflecta capacitatea de producție în creștere a țării.

OPEC+, care cuprinde Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați conduși de Rusia, este responsabilă pentru aproximativ 40% din producția globală de petrol. Prin urmare, deciziile sale politice ar putea influența semnificativ prețurile petrolului.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.