James Wan: Furious 7 „A fost cel mai greu film din cariera mea”

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 243 views

Regizorul James Wan, cunoscut pentru începutul său triumfător cu filmul de groază Saw, a calificat Furious 7 drept cel mai mare provocare din cariera sa într-un interviu recent acordat The Hollywood Reporter.

Reflectând asupra parcursului său cinematografic, care include filme precum Insidious și The Conjuring, Wan a discutat despre provocările întâmpinate în timpul producției al șaptelea film Fast & Furious. “Fără îndoială, a fost cel mai dificil film din cariera mea”, a mărturisit Wan. “Am lucrat la filme tehnice solicitante de atunci, dar Furious 7 a fost deosebit de complex, atingând atât de multe niveluri, în special pe cel emoțional. A fost primul film pe care l-am făcut cu un buget masiv. The Conjuring a avut un buget de 20 de milioane de dolari, pe când Furious 7 s-a ridicat la sute de milioane.”

Wan a împărtășit despre dorința sa de a crea secvențe „puțin mai tensionate, mai pline de suspans și înfricoșătoare”. Una dintre primele idei pe care le-a propus pentru film a fost scena emblematică în care personajul Brian O’Conner (interpretat de Paul Walker) rămâne captiv într-un autobuz suspendat pe o stâncă și trebuie să fugă până la vârf înainte ca autobuzul să cadă în prăpastie.

Wan a discutat despre adaptările necesare în urma morții lui Paul Walker în timpul producției. „După moartea lui Paul Walker, ne-am întrebat: „Oprim filmarea definitiv?” Dar, în final, am considerat că acest film ar trebui să fie o moștenire a lui Paul”, a declarat Wan. “Din fericire, am reușit să filmăm anumite secvențe cu Paul, cum ar fi cele de acțiune finale, dar încă erau multe scene care îl implicau pe Paul și care lipseau din film. Înainte de moartea lui, am putut filma doar jumătate din ceea ce aveam nevoie de la Paul și apoi am apelat la efecte vizuale pentru a completa restul.”

Pentru a face acest lucru, Wan a folosit diferite replici rostite de Walker de-a lungul francizei și s-a bazat pe ajutorul fraților lui Walker, Caleb și Cody, ca dubluri. “Finalizarea acelui film în prezent, cu tehnologia AI, ar fi o sarcină simplă”, a adăugat Wan. „Dar la momentul respectiv nu aveam acest gen de tehnologie la dispoziție. Așa că a trebuit să ne folosim de toate tehnicile pe care le aveam la îndemână pentru a reuși.”

Wan și-a reamintit și momentul cel mai emoționant din timpul lucrului la Furious 7. „Cel mai dificil moment a fost montarea scenei finale, când ne luăm rămas bun de la Paul. A fost o experiență plină de emoție. A fost aproape imposibil să privim finalul pe care l-am creat fără să ne vină lacrimile.”

Ce urmează pentru James Wan?

Următorul proiect al lui Wan este Aquaman and the Lost Kingdom, continuarea filmului său de supereroi DC din 2018, Aquaman. Filmul îl include pe un alt membru al francizei Fast & Furious, Jason Momoa, care a jucat în Fast X. Premiera filmului este programată pe 20 decembrie 2023.

Aquaman 2

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.