Războiul din Ucraina produce reacții în China! Ce modificări a făcut Xi Jinping?

de Florian
0 Comentariu 39 views

Este indiscutabil faptul că războiul din Ucraina produce efecte prin ricoșeu în China. A devenit evident că Rusia și China s-au apropiat foarte mult în ultimele luni,

Moscova a declarat, prin vocea lui Dmitri Medved că este gata să dea o replică nucleară Ucrainei dacă Ucraina atacă teritoriile ocupate de Rusia.

Liderul chinez Xi Jinping care este liderul partidului, statului și armatei chineze a decis să schimbe șefii responsabili cu arsenalul nuclear al Chinei.

Astfel, doi  generali  din afara rândurilor Forței de rachete a Armatei de Eliberare a Poporului (PLARF) Wang Houbin, din  Flota militară, a fost numit comandant, iar Xu Xisheng, din Forțele aeriene,  a fost numit comisar politic .

Presa de la Beijing, citată de DC News a sintetizat declarațiile Președintelui XI care a motivat schimbările prin:

„necesitatea de a întări controlul partidului comunist asupra armatei, o problemă care i-a tulburat pe bătrânii partidului de la înființarea Republicii Populare, în sensul menținerii conducerii absolute a partidului asupra armatei și asigurării unei pregătiri mai puternice pentru luptă”.

Este clar că în spatele acestei declarații se ascunde estimarea unei escaladări a conflictului din Ucraina, pe fondul implicării NATO tot mai mult în sprijinul Ucrainei,

Deja Belarus a declarat că jumătate din arsenalul nuclear pe care Rusia a dorit să îl transfere în Belarus a ajuns la destinație.

Sursa foto: DC News

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.