Puciștii de la Niamey acuză Franța că vrea restaurarea Președintelui Bazoum

de Florian
0 Comentariu 269 views

Conducerea militară de la Niamey, a generalului Omar Tchiani,  instalată la putere în data de 26 iulie 2023, a acuzat Franța că dorește să atace militar Nigerul pentru a-l repune pe președintele demis Bazoum, scrie DC News.

Ministerul francez de Externe,  prin vocea ministrului Catherine Colonna a respins aceste acuzații. Ea a spus că junta militară încă mai poate să procedeze la restaurarea președintelui Bazoum, pentru că Nigerul se scufundă într-o criză tot mai profundă, mai ales că UE a suspendat ajutorul.

Germania a decis să suspende orice cooperare economică, după cum și alianța regională și Uniunea Africană au declarat că nu vor mai avea niciun dialog cu puterea de la Niamey.

Partizanii Președintelui demis au declarat că junta generalului Tchiani a arestat mai mulți ministri din guvernul demis ca urmare a puciului,

Junta militară a rămas la declarațiile că Peședintele Bazoum este în stare bună.

UE, SUA sunt atente la orice schimbare a situației. Militarii americani nu au efectuat nicio mișcare în afara bazei lor.

Sursa foto: DC NEWS

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.