Oficialii Americani spun că există tensiuni mari cu China

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 148 views

SUA consideră tensiunile actuale cu China ca fiind ridicate și intenționează să stabilească legături cu Beijingul la cel mai înalt nivel când timpul va fi potrivit. Acest lucru a fost declarat de John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, în timpul unei conferințe de presă ce a avut loc luni.

De asemenea, Kirby a subliniat că președintele Biden „așteaptă momentul potrivit” pentru a purta o nouă conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping.

Kirby a menționat că e important să păstrăm canalele de comunicare deschise și că SUA speră ca relația cu China să se îmbunătățească. Atunci când va fi timpul potrivit, o discuție între cei doi lideri va avea loc.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a adăugat că în prezent, Washingtonul analizează posibilitatea unei vizite a secretarului de stat Anthony Blinken în China. Kirby a mai spus că SUA discută și cu China despre posibile călătorii ale secretarilor americani de Trezorerie și Comerț pentru a aborda probleme economice.

Cu toate acestea, anterior, Reuters a relatat, citând surse, că liderii chinezi nu erau interesați să organizeze o convorbire telefonică între președintele Xi Jinping și președintele american Joe Biden.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.