Nu instalați programe din reclamele facebook care pretind ca folosesc inteligență artificială / Bard sau Chat GPT se află printre programele promise de atacatori

0 Comentariu 366 views

Miercuri, Meta, proprietarul Facebook, a anunțat că a identificat furnizori de malware care profită de interesul public pentru ChatGPT, Bard sau alte prgrame de inteligență artificială pentru a atrage utilizatorii să descarce aplicații și extensii de browser rău intenționate, comparând fenomenul cu escrocheriile legate de criptomonede.

Din martie, compania de social media a identificat în jur de 10 tipuri de malware și peste 1.000 de link-uri periculoase promovate ca fiind instrumente legate de popularul chatbot bazat pe inteligența artificială, conform unui raport. În unele cazuri, malware-ul a furnizat funcționalitatea ChatGPT împreună cu fișierele dăunătoare.

Guy Rosen, responsabilul șef pentru securitatea informațiilor la Meta, a afirmat într-o conferință de presă că „ChatGPT este noul cripto” pentru atacatori. Rosen și alți directori Meta au menționat că se pregătesc să contracareze o varietate de abuzuri potențiale legate de tehnologiile AI generative, precum ChatGPT, care pot crea rapid conținut asemănător cu cel creat de oameni, inclusiv text, muzică și artă.

Legislatorii au exprimat îngrijorarea că astfel de instrumente pot facilita propagarea campaniilor de dezinformare online. Directorii Meta au afirmat că este prea devreme pentru a determina dacă inteligența artificială generativă este deja folosită în operațiuni de dezinformare, dar Rosen se așteaptă ca atacatorii să utilizeze tehnologiile pentru a accelera și extinde activitățile lor.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.