Medvedev: Statele Unite ale Americii sunt inamicul nostru

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 113 views

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, consideră că Statele Unite nu sunt doar un concurent al Rusiei.

„Statele Unite ale Americii sunt inamicul nostru”, a spus el, răspunzând la întrebările presei ruse. În același timp, Medvedev a recunoscut că din punct de vedere al logicii, poziția SUA este clară pentru el.

Această poziție este consecventă, a remarcat șeful adjunct al Consiliului de Securitate. Washingtonul încearcă să provoace un rău maxim Rusiei, să împartă țara dacă este posibil și să pună Europa pe acul cât mai tare, „ca să nu fluture”, a explicat el.

În cadrul aceluiași interviu, Dmitri Medvedev a făcut o declarație în care a avertizat că dacă liderul Vladimir Putin ar fi arestat pe teritoriul altui stat, ar fi considerată o declarație de război împotriva Rusiei. El a folosit exemplul ipotetic al unui lider care ar fi arestat pe teritoriul Germaniei, adăugând că într-un astfel de caz, rachetele rusești ar fi îndreptate spre clădirile guvernamentale ale Germaniei. Cu toate acestea, Medvedev a subliniat că această situație este improbabilă să se întâmple și că speră ca relațiile internaționale să rămână pașnice și constructive.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.