Statele Unite au probleme cu transportul de gaz lichefiat către Europa

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 123 views

Conform presei din Rusia, Compania americană Freeport, al doilea cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate (GNL) din Statele Unite, a anulat până la patru livrări către Europa din cauza problemelor de repornire după o pauză de opt luni.

În februarie, autoritățile de reglementare din SUA au aprobat repornirea a două dintre cele trei linii de lichefiere de la uzina Freeport, care reprezintă 20% din exporturile de GNL din SUA. Cu toate acestea, oprirea lungă a fabricii și procesul lung de repornire au dus la întârzieri în transportul de gaze către consumatorii din Europa. Compania estimează că va reveni la producția completă în următoarele săptămâni.

Deși Europa a reprezentat 64% din exporturile de GNL din SUA în 2022, cererea actuală de gaz din Europa nu este la fel de mare ca înainte din cauza iernilor blânde, nivelurilor ridicate ale stocurilor și cererii industriale în scădere. Exporturile de GNL din SUA către China au înregistrat un declin notabil, scăzând cu 78%.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.