Ce consecințe ar putea avea arestarea lui Putin în Germania, conform declarației lui Medvedev: „Toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar și așa mai departe”

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 56 views

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a avertizat că Rusia va ataca Berlinul în cazul în care președintele Vladimir Putin va fi arestat pe teritoriul Germaniei, așa cum a menționat ministrul german de Externe.

Reacționând la declarațiile ministrului german al Justiției, Marco Buschmann, care a subliniat că Berlinul ar fi obligat să respecte decizia Curții Penale Internaționale (CPI) de a-l aresta pe liderul rus în cazul în care acesta ajunge în Germania, Medvedev a subliniat: “Ce este aceasta? O declaratie de razboi adresata Federatiei Ruse!”

Marco Buschmann, ministrul german al Justiției, a confirmat că va pune în aplicare mandatul de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, dacă acesta va călca pe teritoriul german.

Buschmann a adăugat că, în situația sosirii lui Putin, Curtea Penală Internațională va contacta imediat Interpolul și statele semnatare, cerând executarea mandatului de arestare.

„Sa ne imaginam – e clar ca aceasta este o situatie care nu se va realiza niciodata – dar, totusi, sa ne imaginam ca se adevereste. Actualul sef al unui stat nuclear a ajuns pe teritoriul, sa zicem, al Germaniei si a fost arestat. Ce este aceasta? O declaratie de razboi adresata Federatiei Ruse! Si in acest caz, toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar si asa mai departe”, a spus Medvedev.

Înainte de aceste declarații, cancelarul german Olaf Scholz a apreciat pozitiv decizia Curții Penale Internaționale (CPI) și a afirmat că mandatul de arestare al lui Putin demonstrează că nimeni nu este deasupra legii.

Pe 17 martie, Camera preliminară a II-a a Curții Penale Internaționale a emis mandate de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și al Mariei Olekseevna Lvova-Belova, comisarul prezidential rus pentru problemele copiilor.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.