Ce consecințe ar putea avea arestarea lui Putin în Germania, conform declarației lui Medvedev: „Toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar și așa mai departe”

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 118 views

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a avertizat că Rusia va ataca Berlinul în cazul în care președintele Vladimir Putin va fi arestat pe teritoriul Germaniei, așa cum a menționat ministrul german de Externe.

Reacționând la declarațiile ministrului german al Justiției, Marco Buschmann, care a subliniat că Berlinul ar fi obligat să respecte decizia Curții Penale Internaționale (CPI) de a-l aresta pe liderul rus în cazul în care acesta ajunge în Germania, Medvedev a subliniat: “Ce este aceasta? O declaratie de razboi adresata Federatiei Ruse!”

Marco Buschmann, ministrul german al Justiției, a confirmat că va pune în aplicare mandatul de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, dacă acesta va călca pe teritoriul german.

Buschmann a adăugat că, în situația sosirii lui Putin, Curtea Penală Internațională va contacta imediat Interpolul și statele semnatare, cerând executarea mandatului de arestare.

„Sa ne imaginam – e clar ca aceasta este o situatie care nu se va realiza niciodata – dar, totusi, sa ne imaginam ca se adevereste. Actualul sef al unui stat nuclear a ajuns pe teritoriul, sa zicem, al Germaniei si a fost arestat. Ce este aceasta? O declaratie de razboi adresata Federatiei Ruse! Si in acest caz, toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar si asa mai departe”, a spus Medvedev.

Înainte de aceste declarații, cancelarul german Olaf Scholz a apreciat pozitiv decizia Curții Penale Internaționale (CPI) și a afirmat că mandatul de arestare al lui Putin demonstrează că nimeni nu este deasupra legii.

Pe 17 martie, Camera preliminară a II-a a Curții Penale Internaționale a emis mandate de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și al Mariei Olekseevna Lvova-Belova, comisarul prezidential rus pentru problemele copiilor.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.